Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Πέντε μήνες άφαντος – Πού εστιάζει τις έρευνες η Αστυνομία

O Χρήστος Παππάς εξαφανίστηκε τον Οκτωβρίο του 2020 με τις Αρχές να τον αναζητούν από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, εκτός από το γεγονός ότι ο Χρήστος Παππάς αναζητείται σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, οι Αρχές ερευνούν διαρκώς και την ύπαρξη μεθοδευμένου σχεδίου για την υπόθαλψή του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμάται πως κάτι τέτοιο θα διευκολυνόταν από την καραντίνα και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς οι όποιες κινήσεις θα καλύπτονταν από το σκοτάδι.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επιβεβαιώνεται η εκδοχή που θέλει τον Χρήστο Παππά να κρύβεται σε μοναστήρι της Σερβίας ή να είναι σε κάποια άλλη βαλκανική χώρα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατηρεί επικοινωνία με μέλη του ακροδεξιού μορφώματος που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού ή με άτομα του οικείου περιβάλλοντός του, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές για να μιλά μαζί τους.

Τα ίχνη του Χρήστου Παππά έχουν χαθεί από τις 22 Οκτωβρίου, που το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξεκίνησε η διαδικασία σύλληψης μελών της. Εκ των υστέρων όμως διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του την 1η Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων σε πόλεις της Γερμανίας, της Σερβίας και του Βελγίου, όπου διαμένουν συγγενικά του πρόσωπα ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το