Κόσμος

George Floyd: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του στις ΗΠΑ

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας αρχίζει τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, στη Μινεάπολη η δίκη του Derek Chauvin Ντέρεκ Τσάβιν, του αστυνομικού που σκότωσε τον Τζόρτζ Φλόιντ πριν από 10 μήνες, πυροδοτώντας το σφοδρό κύμα διαδηλώσεων που συγκλόνισε ολόκληρη την Αμερική και έμεινε στην Ιστορία ως Black Lives Matter.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός και οι συνήγοροι υπεράσπισης θα υποστηρίξουν ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από άλλα αίτια που σχετίζονται με τη χρόνια χρήση ναρκωτικών και όχι από την πίεση που άσκησε επί 8 λεπτά στον λαιμό του με το γόνατο ο αστυνομικός. Τα οπτικά ντοκουμέντα, όμως, από τη στιγμή του θανατηφόρου περιστατικού, οι εκκλήσεις του Τζορτζ Φλόιντ προς τον αστυνομικό να πάρει το γόνατό του, επειδή, όπως έλεγε, επανειλημμένως «δεν μπορώ να αναπνεύσω» και οι δεκάδες μάρτυρες είναι καταπέλτης για τον πρώην αστυνομικό.

Η δίκη που θα μεταδίδεται ζωντανά, αναμένεται να διαρκέσει 4 εβδομάδες. Έξι άνδρες και εννέα γυναίκες έχουν επιλέγει ως ένορκοι και αν τελικά καταδικάσουν τον πρώην αστυνομικό θα αντιμετωπίσει έως 40 χρόνια φυλάκισης για φόνο δεύτερου βαθμού, έως 25 χρόνια για φόνο τρίτου βαθμού και έως 10 χρόνια για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το