Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: «Δεν ήθελε να πάει στις φυλακές Δομοκού», λέει ο δικηγόρος του

Eπιμένει δια του δικηγόρου του ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, πως δεν είχε καταστρώσει σχέδιο διαφυγής πριν τη σύλληψή του από την αστυνομία, την περασμένη Πέμπτη στου Ζωγράφου.

«Δεν ήθελε να πάει ο Παππάς στις φυλακές Δομοκού»
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Περικλής Σταυριανάκης, τόνισε πως ο πελάτης του σκόπευσε το επόμενο εικοσαήμερο να παραδοθεί. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως ο Χρήστος Παππάς δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, αλλά στον Κορυδαλλό, καθώς, όπως είπε δεν έχει καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους καταδικασμένους χρυσαυγίτες. Μάλιστα, ο κ. Σταυριανάκης είπε πως ο Παππάς ήθελε να μείνει στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.

Είχε σχεδιάσει λεπτομερώς τη διαφυγή του μετά την καταδίκη

Πάντως, όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Παππάς είχε σχεδιάσει λεπτομερώς και τη διαφυγή του μετά την καταδίκη του ναζιστικού κόμματος και του ιδίου στις 22 Οκτωβρίου 2020. Σημειώνεται πως από εκείνη την ημέρα, όταν το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει να κάνει ορισμένες προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο ακόμα το δικαστήριο ήταν σε εξέλιξη για να θολώσει τα νερά για να εξαφανιστεί με το άκουσμα της ποινής. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η Δίκη της Χρυσής Αυγής, εκείνος αφενός δεν είχε αλλάξει σε τίποτα την καθημερινότητά του και αφετέρου είχε αγοράσει καινούργιο ένα αυτοκίνητο για να μην κινήσει υποψίες ότι κάτι ετοίμαζε.

Ωστόσο, από την ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως σιγά – σιγά είχε αρχίσει ήδη να μεταφέρει κάποια πράγματά του στο διαμέρισμά στου Ζωγράφου, όπου και τελικά βρέθηκε. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται πως πήρε και τα υπόλοιπα πράγματά του και εγκαταστάθηκε εκεί και μάλιστα δεν έφυγε καθόλου για 9 τους επόμενους 9 μήνες.

Επικοινωνούσε με επιστολές
Παρόλο που έμεινε για 9 μήνες κλεισμένος μέσα στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, ο Χρήστος Παππάς είχε βρει τρόπο να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είχε στείλει επιστολές σε συγγενείς ή φίλους, μέσω ταχυδρομείου.
Ωστόσο, η διαδικασία που ακολούθησε για να στείλει μία επιστολή ήταν καλά μελετημένη. Σύμφωνα με το OPEN, αρχικά κάποιο άτομο άφηνε κάπου έναν φάκελο, από εκεί τον παραλάμβανε κάποιος άλλος, ο οποίος τελικά τον ταχυδρομούσε στον παραλήπτη που ήθελε ο Παππάς. Κάποια στιγμή και η γυναίκα από την Ουκρανία, στης οποία το διαμέρισμα βρέθηκε ο Παππάς, είχε ταχυδρομήσει έναν τέτοιον φάκελο.
Αυτή η επικοινωνία, μέσω επιστολών αιτιολογεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και την ψυχραιμία την οποία επέδειξε η οικογένεια του Παππά, όλους αυτούς τους μήνες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το