Τοπικά

Χρήστος Μπουκώρος “Εγκρίνονται μεγάλα έργα για περιοχές της Μαγνησίας”

Μακρά και εποικοδομητική συνάντηση είχαν σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.
Ο Υπουργός προσήλθε απόλυτα συνεπής με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει τον προηγούμενο Ιούλιο για υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στο Νομό Μαγνησίας.
Πιο συγκεκριμένα, έργα που είναι αναπτυξιακά και διαθέτουν ώριμες μελέτες πρόκειται να ενταχθούν σε πλαίσιο χρηματοδότησης τους αμέσως επόμενους μήνες.

Αναλυτικότερα:
Δήμος Ρήγα Φεραίου
Η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, για την οποία είχε δεσμευθεί ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος κατά την συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας και των φορέων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υιοθετείται πλήρως από τον κ. Πέτσα και εντός του Νοεμβρίου θα προβεί ο ίδιος σε ανακοινώσεις κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο Βελεστίνο. Ο θεμέλιος λίθος του μεγάλου αυτού έργου που τόσο ανάγκη έχει η νεολαία της περιοχής του Βελεστίνου αναμένεται να μπει το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Όπως ενημέρωσε τον κ. Μπουκώρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για αγορά και του οικοπέδου αντιμετωπίζεται πολύ θετικά από το αρμόδιο Υπουργείο.
Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Εγκρίνεται και χρηματοδοτούνται άμεσα οι παρεμβάσεις στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας του Ανατολικού Πηλίου με το ποσό των 2.500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να επουλώσει πολλές από τις πληγές που άφησαν τα επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου Ζαγοράς τα τελευταία χρόνια.
Ακόμη σπουδαιότερης σημασίας όμως είναι και η δέσμευση του Υπουργού ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 πρόκειται να ενταχθεί το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της Ζαγοράς, έργο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό, προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ, δέσμευση που είχε αναλάβει ο κ. Πέτσας κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Μπουκώρο τον προηγούμενο Ιούλιο.
Δήμος Σκιάθου
Πριν την συνάντηση με τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ., ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θεόδωρο Τζούμα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, ανήγγειλε την ένταξη σημαντικών έργων που αφορούν την Σκιάθο, ανακοινώσεις για τα οποία θα κάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Σκιάθου.
Επιπλέον, με πρόταση του βουλευτή Μαγνησίας, ο κύριος Υπουργός έδειξε άμεσο και έντονο ενδιαφέρον για το ζήτημα της κακοσμίας στην οδό Παπαδιαμάντη. Ένα πρόβλημα διαχρονικό, για το οποίο ο κ. Πέτσας συμφώνησε και υπερθεμάτισε ότι τόσο πολυσύχναστες και άκρως τουριστικές περιοχές είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται από τέτοιου είδους προβλήματα.
Με παρότρυνση του βουλευτή Μαγνησίας, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλίσει τα χρήματα για το έργο αντικατάστασης παλαιού τύπου αγωγών και ευπρεπούς πλακόστρωσης της οδού Παπαδιαμάντη. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σκιάθου δεσμεύτηκε για την άμεση εκπόνηση μελέτης για το συγκεκριμένο αναγκαίο έργο.
Δήμος Αλοννήσου
Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ενταχθεί το έργο της τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης του νησιού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Ένα έργο άκρως απαραίτητο για το νησί της Αλοννήσου που αντιμετωπίζει ζητήματα υδροδότησης και το οποίο αποτελούσε δέσμευση του ιδίου του κ. Πέτσα.
Αμέσως μετά την συνάντηση, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, ο οποίος στη σημερινή μας συνάντηση εμφανίστηκε περισσότερο από συνεπής σε αυτά που είχε δεσμευτεί στην τελευταία μας συνάντηση το καλοκαίρι.
Πρόκειται για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 15.000.000 ευρώ, έργα που διαθέτουν ώριμες μελέτες γεγονός που οφείλεται στην κινητοποίηση των Δημάρχων και την στενή συνεργασία μας.
Είμαι περήφανος που η Κυβέρνηση δια του Υπουργού στρέφει το ενδιαφέρον της στη ανάπτυξη της περιφέρειας και ιδιαιτέρως της Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το