Ελλάδα

Χρυσαυγίτης δικηγόρος υπεξαίρεσε 11.500 ευρώ

δικηγόρος

Χρυσαυγίτης δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, από τους πρωτεργάτες της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων και με πλούσια δράση στις τάξεις της ναζιστικής οργάνωσης, πλαστογραφούσε δικαστικές αποφάσεις και εξαπατώντας το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων «τσέπωσε» πάνω από 11.500 ευρώ.Ο 40χρονος, δικηγόρος, συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχοντας εισπράξει με πλαστή δικαστική απόφαση 2.415 ευρώ, ενώ από τον Ιούνιο μέχρι τη μέρα της σύλληψής του απέσπασε άλλες τρεις φορές συνολικά 9.150 ευρώ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, πλήθος παραποιημένων εγγράφων και ένα αεροβόλο πιστόλι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων και με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Ο χρυσαυγίτης δικηγόρος παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις πελατών του που αφορούσαν την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα χρηματικών εγγυήσεων ή κατασχέσεων στην προδικασία. Με την πλαστογραφία εμφάνιζε ότι αίρεται η δέσμευση των ποσών αυτών και πρέπει να επιστραφούν οι εγγυήσεις προς τους κατηγορούμενους.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το