Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος στο Πήλιο – Δεσμεύσεις για αποκατάσταση ζημιών και αποζημιώσεις παραγωγών

Τις δεσμεύσεις του κυβερνητικού κλιμακίου για την αποζημίωση των παραγωγών κάστανων και μήλων, αλλά και για την εξασφάλιση πιστώσεων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές σε υποδομές, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, έλαβαν οι τοπικοί φορείς στο Πήλιο, κατά τη χθεσινή επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδ. Λυκουρέντζο, ενώ στη σύσκεψη που έγινε παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτης και εκπρόσωποι αγροτών.

Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα καστανοχώραφα σε Ανήλιο και Κισσό, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στη Μακρυράχη και είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και ΙΧ από τις πρόσφατες κατολισθήσεις από την κακοκαιρία «Αθηνά».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη «ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε για καταβολή αποζημιώσεων στους καστανοπαραγωγούς. Η διαδικασία για την υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες άρχισε και θα διαρκέσει δέκα ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει αυτοψία από κλιμάκια του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των ζημιών».
Ο κ. Κουτσάφτης επισήμανε επιπλέον ότι «ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός δεσμεύτηκε για την κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου πάνω από τη Μακρυράχη, καθώς και όταν ολοκληρώσει ο Δήμος τη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ζαγοράς, να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου».
Ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε να συντονίσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η «Αθηνά», με τον δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου να τονίζει πως «συνολικά το ποσό που απαιτείται, ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, σύμφωνα και με το Τεχνικό Δελτίο που έχε αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών».
Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε στη σύσκεψη ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας θα βρεθεί το ποσό των 350.000 ευρώ που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών στη σκεπή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς».

Αυτοψία Χρ. Τριαντόπουλου σε Κεραμίδι- Βένετο
Νωρίτερα, ο κ. Χρ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του Κεραμιδίου και του Βενέτου, όπου συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.
Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίσκεψή του στην περιοχή, ανέφερε: «Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) επισκεφθήκαμε το Βένετο και το Κεραμίδι -ειδικότερα το Καμάρι, την Αγριλιά και τον Αγ. Ιωάννη- όπου μαζί με τον αντιδήμαρχο, Δημήτρη Παλληκάρη, τον πρόεδρο της Κοινότητας και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής βρεθήκαμε στα σημεία που σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές στις υποδομές και στα δίκτυα από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις ανάγκες των κοινοτήτων της περιοχής».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Παλληκάρης, τονίζει σε ανάρτησή του πως «συνεχίζεται η αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων στον οικισμό του Βενέτου, καθώς και όλων των δρόμων της κοινότητας Κεραμιδίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το