Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στον ΟΛΒ και ενημέρωση για την πορεία αξιοποίησης του λιμανιού

Νέα επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΒ και στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Κωνσταντίνο Τζήμο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ, κ. Σωκράτη Αναγνώστου. Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία αξιοποίησης του λιμανιού, σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προέβη και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, συμμετέχοντας ως μέλος στην Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων. Η συγκεκριμένη επιτροπή συντονίζει και διασφαλίζει σε εθνικό επίπεδο την παρακολούθηση της αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ διεξάγει ήδη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία σε δύο φάσεις, για τη διάθεση πλειοψηφικού μεριδίου τουλάχιστον 67% επί του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΒ. Η πρώτη φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία, με οκτώ εταιρείες και κοινοπραξίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση, η οποία ξεκίνησε στις 24 Απριλίου.

Προβλέπεται να διεξαχθεί γύρος σχολίων, επιτόπιες επισκέψεις και παρουσιάσεις της διοίκησης του ΟΛΒ με όλους τους ενδιαφερομένους, προτού κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, οι οποίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπονται για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα απαιτηθεί ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνέδριου και η κύρωση της Σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία αξιοποίησης του λιμανιού. Πρόκειται για μία διαδικασία, στην προώθηση της οποίας είχα την τιμή να συμμετάσχω και εγώ, όταν υπηρετούσα ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, καθώς εκ της θέσης μου αποτελούσα μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων. Η σημασία του λιμανιού του ΟΛΒ πιστοποιείται και από το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από ελληνικές και διεθνείς εταιρείες και σχήματα κατά την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας που “τρέχει” το ΤΑΙΠΕΔ. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε ήδη εισέλθει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές από τους συμμετέχοντες.
Η αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου είναι συστατικό στοιχείο στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για να καταστεί η Μαγνησία διαμετακομιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας – ένα όραμα που συμμερίζομαι και εγώ και έχω συνεισφέρει στην υλοποίησή του ήδη από τη θητεία μου ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής. Ευχαριστίες στους κκ. Τζήμο και Αναγνώστου για την ενημέρωση, στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, καθώς και στο ΤΑΙΠΕΔ για τη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος για την τοπική μας κοινωνία και οικονομία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το