Τοπικά

Χρ. Σταϊκούρας από Βόλο: Η κυβέρνηση απέτυχε παντού, η παραμονή της στην εξουσία κοστίζει ακριβά

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε σήμερα από το Βόλο ο Συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση απέτυχε και ήδη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Σταϊκούρας, λίγη ώρα πριν μιλήσει σε εκδήλωση για το φορολογικό, στο ξενοδοχείο «Volos Palace», αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στη νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με τους εταίρους, κάνοντας λόγο για μέτρα που κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση απέτυχε, όπως είπε, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, όπως η παιδεία, η υγεία, η μεταναστευτική πολιτική. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ., σύμφωνα με τον ίδιο, προετοιμάζει συγκεκριμένο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και ζητάει εκλογές για να μπορέσει να το υλοποιήσει. «Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι οι εκλογές έχουν κόστος, αλλά η παραμονή της χώρας σε αυτή την κυβέρνηση, έχει μεγαλύτερο κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος για την πρόταση του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι είναι δυνατή η επίτευξη ονομαστικών ρυθμών μεγέθυνσης 4% και δημοσιονομικού πλεονάσματος της τάξης του 2%.

Μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη να βρεθούν δημοσιονομικά ισοδύναμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, το κράτος να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα για να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να προωθηθεί ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Όσον αφορά το νέο πακέτο μέτρων που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι δε βγαίνει το πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι υπάρχει συμπληρωματικό μνημόνιο που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Θα τεθεί προς συζήτηση, όπως είπε, τον Σεπτέμβριο και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και τα εργασιακά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Περιέργεια

Με περιέργεια τα μικρά παιδιά κοιτούσαν το «βαρέλι του τροχονόμου» που έχει στηθεί στην πλατεία…

23 Δεκεμβρίου 2023

Φρίκη δίχως τέλος στα Καλύβια – Έσπασε το μαχαίρι από το μένος των χτυπημάτων του 16χρονου στον πατέρα του

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που προέρχονται από την άγρια δολοφονία του 71χρονου άνδρα από τον…

23 Δεκεμβρίου 2023

Επισκέπτες

Από επισκέπτες έχει γεμίσει ο Βόλος ενόψει εορτών. Από κάθε γωνιά της Ελλάδος, τουρίστες απολαμβάνουν…

23 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών – Κατέθεσαν μήνυση

Μήνυση κατά του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε το χάσκι κατέθεσαν τα μέλη της Πανελλήνιας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έντιμα

Συναισθηματικά φορτισμένη εμφανίστηκε χθες στην τελευταία της συνέντευξή Τύπου στην Περιφερειακή ενότητα με την ιδιότητα…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πράγα: Ημέρα εθνικού πένθους το Σάββατο στην Τσεχία – Ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι για τα θύματα στο πανεπιστήμιο

Η Τσεχία έχει κηρύξει την σημερινή ημέρα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, σε ημέρα εθνικού πένθους για…

23 Δεκεμβρίου 2023