Τοπικά

Χρ. Σταϊκούρας από Βόλο: Η κυβέρνηση απέτυχε παντού, η παραμονή της στην εξουσία κοστίζει ακριβά

ΝΟΔΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ 3

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε σήμερα από το Βόλο ο Συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση απέτυχε και ήδη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Σταϊκούρας, λίγη ώρα πριν μιλήσει σε εκδήλωση για το φορολογικό, στο ξενοδοχείο «Volos Palace», αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στη νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με τους εταίρους, κάνοντας λόγο για μέτρα που κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση απέτυχε, όπως είπε, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, όπως η παιδεία, η υγεία, η μεταναστευτική πολιτική. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ., σύμφωνα με τον ίδιο, προετοιμάζει συγκεκριμένο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και ζητάει εκλογές για να μπορέσει να το υλοποιήσει. «Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι οι εκλογές έχουν κόστος, αλλά η παραμονή της χώρας σε αυτή την κυβέρνηση, έχει μεγαλύτερο κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος για την πρόταση του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι είναι δυνατή η επίτευξη ονομαστικών ρυθμών μεγέθυνσης 4% και δημοσιονομικού πλεονάσματος της τάξης του 2%.

Μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη να βρεθούν δημοσιονομικά ισοδύναμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, το κράτος να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα για να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να προωθηθεί ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Όσον αφορά το νέο πακέτο μέτρων που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι δε βγαίνει το πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι υπάρχει συμπληρωματικό μνημόνιο που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Θα τεθεί προς συζήτηση, όπως είπε, τον Σεπτέμβριο και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και τα εργασιακά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το