Πολιτισμός

Χορωδιακή εβδομάδα στο 37ο Φεστιβάλ Χόρτου

Το Ίδρυμα «Αγγελίνη-Χατζηνίκου» διοργανώνει και φέτος για 37η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Χόρτου. Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά με τη χορωδιακή εβδομάδα υπό τη διεύθυνση του Tim Brown σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου, ενώ οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν στα τέλη Αυγούστου με το σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας της καθηγήτριας και μαέστρου Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου, το σεμινάριο φλάουτου με συντονιστές τους σολίστ και καθηγητές Νικολό Δημόπουλο και Γιώργο Τσιαρδάκα, ενώ μια ακόμα φιλόδοξη διοργάνωση είναι η φιλοξενία της ορχήστρας και χορωδίας του Πανεπιστημίου του Tübingen υπό τη διεύθυνση του Phillipp Amelung στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των συναυλιών που πλαισιώνει τα σεμινάρια επεκτείνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως και τον Οκτώβριο.

Συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου όπως της Rebeca Neumann από τη Βιέννη με μουσική μπαρόκ, το σύνολο Vernissage με μουσική κινηματογράφου για τσέλο και πιάνο, ρεσιτάλ κιθάρας από τη Σμαρώ Γρηγοριάδου, τον Σπύρο Καβαλιεράτο με τη συμμετοχή της σοπράνο Μαριάντζελας Χατζησταματίου, όπως και αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τον Παντελή Χατζηκυριάκο και τους Παλαιολόγους, αλλά και τη μουσική της Ανατολής με τον Τζιχάν Τούρκογλου. Μια ξεχωριστή συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι η κιθαριστική ορχήστρα Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη στις 11 Σεπτεμβρίου με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Παλιγγενεσία, καθώς και η συνεργασία της Χορτωδίας με την ελβετική χορωδία ElGreChor. Για τις παραστάσεις θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται. Λόγω και των διεθνών συμμετοχών, αλλά και της εξελισσόμενης πανδημίας οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινώνονται ανά εκδήλωση μέσα από τον Τύπο, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.horto.net, καθώς και τη σελίδα στο Facebook #pageIdrymaAggelinis αλλά και στο Instagram @horto.festival.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «θέλουμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ενισχύουν οικονομικά το Φεστιβάλ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά του. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν. Πηλίου, τη «Μαγνήτων Κιβωτός» για τη βοήθεια και συνεργασία, όλους τους εθελοντές που εργάζονται για τη διοργάνωση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το