Πολιτισμός

Η μουσική συναντά τη φύση στο Φεστιβάλ 2021, στο Θέατρο Αλώνι Πηλίου

Λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης και φέτος, το Φεστιβάλ στο Θέατρο Αλώνι, αφού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού και των καλλιτεχνών, τροποποιεί το αρχικό πρόγραμμά του και θα πραγματοποιήσει τρεις εξαιρετικές μουσικές βραδιές. Αρχικά, φιλοξενεί τέσσερις ιδιαίτερους σολίστ πιάνου υψηλής δεξιοτεχνίας, στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον θεσμού «Piano στο Αλώνι», την Παρασκευή 6 Αυγούστου και το Σάββατο 7 Αυγούστου.
Το 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε έναν πολύ σημαντικό θεσμό, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί, το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε εξαίρετους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν με το κοινό την εξαιρετική ακουστική του Θεάτρου και να απολαύσουν όλοι μαζί την πανοραμική θέα στον πανέμορφο «νυχτερινό» Παγασητικό. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, καθώς κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Το πρόγραμμα του Θεάτρου Αλώνι ολοκληρώνεται το Σάββατο 20 Αυγούστου με τη μουσική συναυλία Εικόνες ήχου και την προαιρετική καθιερωμένη πλέον παραδοσιακή βόλτα από τα καλντερίμια. Η συναυλία είναι σε συνέχεια της εικαστικής έκθεσης-μουσικό δρώμενο «δονήσεις συνείδησης» του εικαστικού και καλλιτεχνικά υπεύθυνου για το Θέατρο Αλώνι από την ίδρυσή του Γιώργου Τριανταφύλλου. Το 2019 στην Αθήνα η εικαστική έκθεση – δρώμενο ήρθε σε φυσική ροή να προσκαλέσει τον σύγχρονο άνθρωπο σε προαιώνια και βαθιά ερωτήματα. Πώς συνομιλούμε με τον εαυτό, τη φύση, τον συνάνθρωπο, τον υλικό κόσμο, την αλήθεια; Τα μουσικά γλυπτικά έργα, μικτών τεχνικών, ηχοπαράγωγα, ιδιόφωνα, μία κεντρική εγκατάσταση ηχοτοπίων θα ερμηνεύσουν αυτοσχεδιασμούς οι διεθνείς δεξιοτέχνες γνωστοί για την αυτοσχεδιαστική ευελιξία και συνθετική ευρηματικότητα Dine Doneff (aka Κώστας Θεοδώρου) στα ιδιόφωνα γλυπτά και James Wylie στο άλτο σαξόφωνο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην τελευταία συναυλία, διοργανώνεται μια εύκολη πεζοπορία προς το θέατρο μέσα από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου για όσους από τους θεατές επιθυμούν να απολαύσουν μια μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου. Το καλντερίμι αυτό, παραδοσιακά χρησίμευε στο πέρασμα των αιώνων για εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.
Η ανταπόκριση του κοινού στις συναυλίες του θεάτρου τα τελευταία χρόνια ήταν μεγάλη, γι’ αυτό το Θέατρο Αλώνι συνεχίζει να υπηρετεί με αφοσίωση εξίσου την τέχνη και τη φύση. Η επιθυμία του διοργανωτή κ. Γιώργου Τριανταφύλλου είναι σταδιακά οι θεατές να μπορούν να φτάνουν στις εκδηλώσεις του Θεάτρου ακολουθώντας τα καλντερίμια που ενώνουν τα γύρω χωριά. Άλλος ένας λόγος για να περιμένουμε με ανυπομονησία την καλλιτεχνική σεζόν του Θεάτρου Αλώνι.
Γενική είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις: 15 ευρώ. Σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου είναι υποχρεωτική με κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα GR9301101090000010944040251 (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΩΝΙ). Μετά την κατάθεση αποστολή στο email [email protected] ημερομηνία εκδήλωσης, αριθμό ατόμων, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο (max 4 άτομα ανά ομάδα θεατών).
Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο, πληροφορίες 6973339142, 2428094211, ώρα άφιξης 20.15, ώρα έναρξης 21.00, www.theatroaloni.gr/.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το