Τοπικά

Χωρίς κενές αίθουσες 6 στα 10 Δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας 

Στις 62 ανέρχονται οι κενές σχολικές αίθουσες που δηλώθηκαν από Δημοτικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από οδηγία του υπουργείου Παιδείας, προφανώς για τη στέγαση τμημάτων που μπορεί να προέλθουν μετά το «σπάσιμο» τμημάτων με πάνω από 20 μαθητές.
Από τα 106 Δημοτικά του Νομού Μαγνησίας δήλωσαν ότι έχουν διαθέσιμες κάποιες κενές αίθουσες τα 42.
Ο συνολικός αριθμός των κενών αιθουσών ανέρχεται στις 62, όμως, όπως δήλωσε και ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος «ορισμένες από τις κενές αίθουσες ανήκουν σε σχολεία της περιφέρειας, όπου έτσι και αλλιώς τα τμήματα είναι ολιγομελή, και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν. Επίσης κάποιες άλλες αίθουσες ανήκουν και στα ειδικά Δημοτικά, όπου επίσης δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν τμήματα της γενικής εκπαίδευσης σε περίπτωση που «σπάσουν». Επομένως ο αριθμός των κενών αιθουσών που δηλώθηκαν, θα είναι μικρότερος από τις 67».

Σημειώνεται πως πάνω από 130 Τμήματα Δημοτικών στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου έχουν μαθητές πάνω από 20 άτομα, ενώ το υπουργείο Παιδείας είχε αναφέρει πριν 20 περίπου μέρες πως ο μέσος όρος των τμημάτων πανελλαδικώς είναι στα 17 άτομα.
Τα περισσότερα Δημοτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με ελλείψεις αιθουσών και αυτό φάνηκε τώρα με αφορμή την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, όπου γενικώς λίγα ήταν αυτά που δήλωσαν ότι είχαν κάποια αίθουσα την οποία δεν αξιοποιούσαν.

Τάξεις Υποδοχής σε Δημοτικά της Μαγνησίας
Τάξεις Υποδοχής σε 11 Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας όρισε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τα κενά θα καλυφθούν από δεκατέσσερις αναπληρωτές δασκάλους, καθώς σε ορισμένα σχολεία λειτουργούν δύο τμήματα.
Στις Τάξεις Υποδοχής διδάσκονται αλλοδαποί μαθητές, προσφυγόπουλα, καθώς και Ρομά μαθητές και στόχος τους είναι η ευρύτερη διδακτική τους ενίσχυση σε μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και η γλώσσα.
Ο θεσμός των Τάξεων Υποδοχής εμφανίστηκε στη χώρα μας λίγα χρόνια μετά την έλευση των αλλοδαπών μαθητών που σε πολλές περιπτώσεις γνώριζαν ελάχιστα την ελληνική γλώσσα και χρειάζονταν μια περαιτέρω ενίσχυση εκτός της Τάξης. Πλέον οι περισσότεροι αλλοδαποί μαθητές έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, γνωρίζουν να μιλούν ελληνικά, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν μιας πιο συστηματικής διδακτικής υποστήριξης.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχε ζητήσει τη δημιουργία 19 Τμημάτων ως Τάξεις Υποδοχής σε διάφορα Δημοτικά της Μαγνησίας και δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να καλυφθούν οι ανάγκες και στα υπόλοιπα σχολεία.
Σε όλη τη Θεσσαλία εγκρίθηκαν Τάξεις Υποδοχής σε 29 Δημοτικά και οι θέσεις που δημιουργήθηκαν για την πρόσληψη αναπληρωτών ανέρχονται στις 50.
Τα Δημοτικά, όπου θα λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής, είναι στη Μαγνησία τα εξής: 5ο Βόλου, 33ο Βόλου, 2ο Νέας Ιωνίας, 1ο Αγριάς, Πορταριάς, Τσαγκαράδας, 5ο Αλμυρού, 2ο Βελεστίνου, Αργαλαστής, 1ο Σκιάθου και 2ο Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το