Αθλητισμός

Χωρίς άγχος ο Βόλος στο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών του πόλο

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση ρίχνεται το Σαββατοκύριακο στη μάχη της α’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών (Κ19). Μάλιστα είναι και «οικοδεσπότης» του 8ου ομίλου, αφού οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Οι Άρης, Ηρακλής και Ν.Ο. Λάρισας θα είναι οι αντίπαλοί του.

Στο φετινό πρωτάθλημα πόλο των Νέων Ανδρών έχουν δηλώσει συμμετοχή 36 σωματεία που χωρίστηκαν σε εννέα ομίλους. Οι αγώνες του 8ου θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στη Νέα Ιωνία, με δύο θεσσαλικές ομάδες, τον Βόλο και τον Ν.Ο. Λάρισας, αλλά και ισάριθμες από τη Θεσσαλονίκη, ήτοι τον Άρη και τον Ηρακλή, να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για την β’ φάση (10-12 Μαρτίου).

Ο Βόλος έχει δημιουργήσει καλή παράδοση στα ηλικιακά πρωταθλήματα, αλλά στο φετινό των Νέων Ανδρών θα παρατάξει μία ομάδα με αρκετούς παίκτες που είναι μικρότεροι και ουσιαστικά ανήκουν στις κατηγορίες των εφήβων και των παίδων ακόμη. Μόνο δύο αθλητές του, οι Μπακαλάκης και Γκανάτσιος θα είναι συνομήλικοι με τους πολίστες των άλλων ομάδων. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι η υπόθεση-πρόκριση είναι αρκετά δύσκολη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα δεν θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Προπονητής του Βόλου είναι ο Μανώλης Γούναρης, που από φέτος έχει αναλάβει και τους άνδρες του συλλόγου. Όπως ο ίδιος τόνισε στη «Θ» θα είναι και γι’ αυτόν μία καλή ευκαιρία να δει σε συνθήκες αγώνα τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά, η δήλωσή του: «Οι αγώνες της α’ φάσης του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε το μέλλον της ομάδας του Βόλου στο πόλο. Θα χρησιμοποιήσουμε πολλά παιδιά μικρότερα στην ηλικία που θα αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους, που κάποιοι από αυτούς αγωνίζονται και στις ανδρικές ομάδες των συλλόγων τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βάζουμε συγκεκριμένο αγωνιστικό στόχο. Θέλουμε πρωτίστως να παίξουμε σωστό πόλο και από εκεί και πέρα σε όλα τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο χωρίς να έχουμε το άγχος του αποτελέσματος».

Το σκουφάκι του Βόλου θα φορέσουν οι εξής υδατοσφαιριστές: Γιάννης Νάσιος (τερμ.), Γιάννης Γκανάτσιος, Δημήτρης Μπακαλάκης, Γιάννης Μεριστούδης, Χρήστος Κανάκης, Παναγιώτης Γλούμης, Συμεών Μυλωνάς, Σωτήρης Ρουμελιώτης, Ναθαναήλ Πανίδης, Γιάννης Πέτρου, Ανδρέας Καψάλης, Κωνσταντίνος Ζεμπέογλου, Αργύρης Σπαθούλας, Δημήτρης Πριτσίνης, Χρήστος Κουφιδάκης (τερμ.), Νίκος Οντόπουλος (τερμ.), Δημήτρης Κυριαζής.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του 8ου ομίλου στο πρωτάθλημα πόλο Νέων Ανδρών είναι το κάτωθι:

Σάββατο 26/11
19.00 Βόλος-Άρης
20.15 Ν.Ο. Λάρισας-Ηρακλής

Κυριακή 27/11
10.00 Βόλος-Ηρακλής
11.15 Ν.Ο. Λάρισας-Άρης
17.00 Άρης-Ηρακλής
18.15 Ν.Ο. Λάρισας-Βόλος

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το