Τοπικά

Χωματερή με τόνους μπάζα ξεφύτρωσε στον Περιφερειακό – Απαράδεκτες εικόνες στις εξόδους για Λάρισα και Βόλο

Μόνιμος τείνει να γίνει ο μπαζότοπος-σκουπιδότοπος στο τέλος του περιφερειακού δρόμου, μετά την έξοδο για Λάρισα και λίγα μέτρα μετά την έξοδο για Βόλο. Επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχων, αλλά και καταγγελιών από πολίτες πετούν όπου βρουν ό,τι άχρηστο αντικείμενο, μολύνοντας μεταξύ άλλων το περιβάλλον. Και δυστυχώς οι «χωματερές» δεν είναι λίγες και «ξεφυτρώνουν» κάθε λίγο και λιγάκι, παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών για απομάκρυνση μπάζων και αποκομιδή σκουπιδιών.

Η πινακίδα που απαγορεύει τη ρίψη μπάζων και σκουπιδιών πεταμένη και καλυμμένη από χόρτα

Οι μπαζότοποι και οι σκουπιδότοποι «ξεφυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μετά τον καθαρισμό τους μέσα σε λίγες μέρες ξαναδημιουργούνται. Μία από αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται και στον Περιφερειακό του Βόλου, εικόνα που δεν τιμά κανέναν και σίγουρα δυσφημεί την περιοχή. Επιπλέον οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλοι, ενώ μολύνεται και το περιβάλλον.
Στο τέρμα του περιφερειακού δρόμου στις εξόδους για Λάρισα και Βόλο σε μια πολύ μεγάλη έκταση έχουν πεταχτεί αμέτρητα σκουπίδια και τόνοι μπάζων. Η «Θ» βρέθηκε στο σημείο και απαθανάτισε με τον φωτογραφικό φακό την τραγική εικόνα. Ακόμα και η πινακίδα που απαγορεύει τη ρίψη μπάζων και σκουπιδιών μόλις που φαίνεται, αφού έχει πεταχτεί και καλύπτεται από τα χόρτα, αν και προειδοποιεί πως στους παραβάτες επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα.

«Εκρηκτικό» το σκηνικό με τα μπάζα και τα σκουπίδια να έχουν καλύψει τον δρόμο

Καναπές, τσιμεντόλιθοι, γυαλιά, τούβλα, τσιμέντα, χώματα, στρώματα, αξεσουάρ αυτοκινήτων, κλαδιά, σωλήνες πλαστικές και σιδερένιες, σακούλες με μπάζα, μπουκάλια πλαστικά, ποτήρια χάρτινα, μπανιέρα, κουβάδες, μπιτόνια, καμινάδα, αφρολέξ, ξύλα, λεκάνη, πλακάκια συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό.
Τα ξεραμένα χόρτα που έχουν αναπτυχθεί στον πρώτο «λόφο» από μπάζα και σκουπίδια, κρύβουν την αποκαρδιωτική εικόνα, αφού ακριβώς από πίσω υπάρχουν σωροί από μπάζα και σκουπίδια, που δεν είναι ορατοί με την πρώτη ματιά.
Πρόκειται για ένα άθλιο φαινόμενο οι αυτοσχέδιες μικρές χωματερές και οι μπαζότοποι που αποτελούν και εστίες μόλυνσης. Από ό,τι φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση η απαγορευτική πινακίδα δεν πτοεί τους ασυνείδητους με το πρόβλημα να παραμένει οξύτατο. Η ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων και σκουπιδιών γίνεται συνήθως βραδινές ώρες, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί οι παρανομούντες, αλλά πρέπει κάτι επιτέλους να γίνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το