Τοπικά

Χίλιοι επισκέπτες στο φεστιβάλ κρασιού

 

Ο πλούσιος και γευστικός οίνος της Θεσσαλίας που παράγεται μέσα από το μεράκι και την γνώση των συνεταιρισμών και των επιχειρηματιών παρουσιάστηκε χθες στον Βόλο στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ κρασιού στο οποίο βρέθηκαν πάνω από 1000 επισκέπτες.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Eκδηλώσεων Ergon Showground, και διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας,, ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, τα Eπιμελητήρια Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων & Λάρισας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και η ΕΝΟΑΘΕ (Οίνοι & Αποστάγματα Θεσσαλίας).
Επιχειρηματίες στελέχη συνεταιρισμών, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, οινολόγοι και απλοί πολίτες βρέθηκαν στο χώρο του Τσαλαπάτα, όπου ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους που παράγουν τα υπέροχα και ποιοτικά κρασιά της Θεσσαλίας.
όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές «στόχος του φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη των Θεσσαλικών ποικιλιών οίνου. Γι’ αυτό και απευθύνθηκε σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες εστίασης και επαγγελματίες του οινικού κλάδου. Ανακαλύπτουμε τον πλούτο και την ποικιλομορφία της Θεσσαλικής Αμπελουργίας δίνοντας βήμα σε παραγωγούς από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας».
Το Φεστιβάλ περιελάμβανε γευστικές δοκιμές κρασιών και τοπικών προϊόντων και Workshops.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου που ανέπτυξε το θέμα
“Αμπελοοινικός τομέας στη Θεσσαλία – Ασκούμενες πολιτικές του Υπ. Α.Α.Τ.”.
Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου ήταν κεντρική ομιλήτρια στο «3ο Thessaly Wine Festival», που συνδιοργάνωσαν στον Βόλο τα 4 Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών.
Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις ασκούμενες πολιτικές του ΥΠΑΑΤ για τον αμπελοοινικό τομέα της Θεσσαλίας, που το 2022 και μέχρι τώρα, ενισχύθηκε με 3,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 1,17 εκατ. ευρώ αφορά νέους αγρότες αμπελοκαλλιεργητές.
Ακολούθως, επισκέφθηκε τους χώρους του Φεστιβάλ και συνομίλησε με οινοπαραγωγούς. «Κοινός μας στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, η οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια.
Προχθές το απόγευμα η κα. Καλογήρου μαζί με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, επισκέφθηκαν τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Διακουμής και μέλη, παρουσίασαν την επιτυχημένη πολυετή δραστηριότητα του Συνεταιρισμού, ο οποίος καινοτομεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.
Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη Γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας.
Ακολούθησε επίσκεψη στον Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο και συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κίτσιο και μέλη. Τον Συνεταιρισμό ίδρυσαν το 1918 πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία, οι οποίοι έφεραν μαζί τους στην περιοχή το μεράκι της αμπελουργίας και ιδιαίτερους τρόπους καλλιέργειας, στους οποίους ωφελείται σήμερα η παραγωγή μοναδικών κρασιών και τσίπουρου. Άλλωστε από το 2020 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.
«Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το