Τοπικά

Χιλιάδες επέλεξαν το Πήλιο για Πάσχα

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που επέλεξαν να περάσουν το Πάσχα στον Βόλο και το Πήλιο συνδυάζοντας το μαγευτικό φυσικό τοπίο με τη φιλοξενία και την τοπική γαστρονομία.

Τα αυτοκίνητα με τις πινακίδες από άλλες περιοχές της χώρας κατέκλυσαν τους δρόμους εντός και εκτός πόλης, με τους τουρίστες να δίνουν μια σημαντική «ανάσα» στην τοπική οικονομία.
Ο καλός καιρός ήταν «σύμμαχος» για τους ίδιους, καθώς μπορούσαν να κάνουν αμέριμνοι τις βόλτες τους. Επίσης, η θρησκευτική ευλάβεια των Ακολουθιών σε συνδυασμό με τη γραφικότητα των πηλιορείτικων χωριών δημιούργησαν ξεχωριστές αναμνήσεις στους επισκέπτες.
Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, αν και οι ξενοδόχοι ανέμεναν μεγαλύτερη κάλυψη. Ωστόσο, όπως υπογράμμιζαν, το κόστος στη μετακίνηση με την ακριβή βενζίνη που δεν έπεσε τελικά κάτω από τα 2 ευρώ, έπαιξε ρόλο.
Πάντως, όπως και να έχει, ο κόσμος είχε τη διάθεση για να αποδράσει από την καθημερινότητα και επέλεξε με την οικογένειά του να γιορτάσει το Πάσχα σε ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι ο Βόλος και το Πήλιο.
Άλλωστε πολλοί επισκέπτες, εκτός από τα ξενοδοχεία, βρέθηκαν και σε σπίτια φίλων και συγγενών, ενώ άλλοι αξιοποίησαν τις κατοικίες που είναι ενταγμένες στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης δήλωσε πως «η πληρότητα στα ξενοδοχεία κυμάνθηκε γύρω στο 75% για το τετραήμερο του Πάσχα. Υπήρξε επισκεψιμότητα, αν και θα περιμέναμε να είναι λίγο ακόμη μεγαλύτερη. Φαίνεται, όμως, πως το κόστος με τη βενζίνη έπαιξε ρόλο. Πάντως ο Βόλος και το Πήλιο αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά αγαπημένοι προορισμοί για πολλούς επισκέπτες».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως υπάρχει ενόψει ένα ακόμη τριήμερο, καθώς η Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, άρα και τότε αναμένουμε επισκέπτες. Μάλιστα είναι το τελευταίο τριήμερο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, οπότε πολλοί θα θελήσουν να το αξιοποιήσουν.
Ο κ. Ζαφείρης τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις με πολλές δόσεις για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υποχρεώσεις των ξενοδόχων, ενώ για την τουριστική κίνηση ενόψει καλοκαιριού ανέφερε πως «ο τουρισμός φέτος θα πάει καλά. Όμως, γνωρίζουμε πως τα ξενοδοχεία θα κάνουν αγώνα απλώς να μην έχουν χασούρες και να βρεθούν σε μια ισορροπία μεταξύ εσόδων – εξόδων. Και το αναφέρουμε αυτό, γιατί δυστυχώς είναι τόσο υψηλό το κόστος της ενέργειας που δεν αφήνει περιθώρια στα ξενοδοχεία να έχουν έσοδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το