Τοπικά

Χειροθεσία Οικονόμου στην Συκή – Μνημόσυνο π. Θεοχάρους Αλαμάνα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Συκής λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Εφημερίου του χωριού π. Θεοχάρους Αλαμάνα, παρουσία αντιπροσωπίας της γειτονικής Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, υπό την Γερόντισσα Αγαθοφήμη, άλλων Κληρικών, του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού και πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα δύο σήμερα εορταζόμενα πρόσωπα, τον Δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο και την Προφήτιδα Άννα, που πρωταγωνίστησαν στο γεγονός της Υπαπαντής του Κυρίου, που γιορτάσαμε χθες. Και οι δυο τους παρέμειναν άνθρωποι πίστεως, προσευχής και μετανοίας, σε εποχή πνευματικής παρακμής και παραποίησης της πίστης. Ο Συμεών αξιώθηκε να δει και να κρατήσει τον Μεσσία, όπως του είχε υποσχεθεί ο Θεός, γι’ αυτό ένιωσε έτοιμος να φύγει από τον κόσμο αυτόν, έχοντας την εμπειρία της κοινωνίας με τον Σωτήρα Χριστό.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης τόνισε ότι οι Χριστιανοί έχουμε το προνόμιο να κοινωνούμε τον Χριστό μέσα στην Εκκλησία και στην Θεία Ευχαριστία, προγευόμενοι του Παραδείσου. Και σε αυτό το ιερότατο έργο λειτουργοί είναι οι Κληρικοί, που κατέχουν το δώρο της Ιερωσύνης. «Οι Κληρικοί κρατούν ζωντανή την μνήμη και την παρουσία του Θεού στην ζωή των ανθρώπων, εισάγουν τους ανθρώπους στην Εκκλησία, διά του Βαπτίσματος, τους αγιάζουν με τα Ιερά Μυστήρια, διδάσκουν και διατηρούν ενωμένη την κοινότητα και τελούν το Μυστήριο της Ζωής, την Ευχαριστία». Ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τον αείμνηστο π. Θεοχάρη ως ένα τέτοιον Κληρικό, που υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση: «Ήταν ο πράος, αρχοντικός, ηθικός και πιστός στο ιερατικό του καθήκον παπάς του χωριού».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που ζει κατά τα χρόνια της Αρχιερατικής του διακονίας, με την ανάδειξη νέων Κληρικών στα χωριά μας, με αποτέλεσμα να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλες τις ανάγκες: «είναι πολύτιμο», παρατήρησε, «να έχουμε Ιερείς που στέκονται στα χωριά και διαδέχονται τους αξίους προκατόχους τους. Γι’ αυτό, αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την Ορθόδοξη Χριστιανική οικογένεια, μέσα από την οποία και μόνο θα σωθεί ο τόπος μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο τον Εφημέριο της ενορίας και διάδοχο του π. Θεοχάρους, π. Αντώνιο Χατζημιτούλα, τον ευχαρίστησε και τον κάλεσε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και ήθος την ιερατική του διακονία

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το