Αθλητισμός

Χειμερινό καμπ καράτε στα Χάνια – Συμμετείχαν 60 αθλητές και εκπαιδευτές

Με απολυτή οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο ελληνικό χειμερινό καμπ (winter camp) 2019 του Ελληνικού Shinkyokushinkai Karate, στο ξενοδοχείο «Manthos Resort and Spa» στα Χάνια Πηλίου. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 60 αθλητές και eκπαιδευτές από την Ελλάδα, τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ν.Σάντα, Ρόδο, Χανιά, Λάρισα, Παλαμά Καρδίτσας, Αγριά και Βόλο, ενώ από το μακρινό Νεπάλ, για πρώτη φορά συμμετείχαν με τον αρχηγό εκπρόσωπο Senpai Syrya Bahadur Budhathokt και τον βοηθό του.
Το camp ξεκίνησε την Παρασκευή 25/1 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του ξενοδοχείου, όπου στρώθηκε το κατάλληλο τατάμι για να πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις από τους δυο κορυφαίους παλαιότερους δασκάλους Shihan Γιωργο Κοσμίδη Αρχηγό εκπρόσωπο του Ελληνικού Shinkyokushinkai και τον Branch Chief Βορείου Ελλάδος Shihan Οτάριο Μελικιάδη, καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι τεχνικών,kihon, Ido keigo, Sokugi,Kata,Kumite και αγωνιστικές τεχνικές πλήρους επαφής, Body Full Contact σε σύνολο 10 ωρών. Οι εξωτερικές προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου που διαθέτει το ξενοδοχείο, το οποίο ήταν καλυμμένο από χιόνι.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε το καθιερωμένο Sayonara Party-αποχαιρετιστήρια εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν όλοι οι αθλητές, εκπαιδευτές και διαιτητές που διακρίθηκαν το 2018. Στην συνέχεια, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας από όλους τους εκπαιδευτές της Ένωση και το φλουρί βρήκε ο αθλητής Αγαθουλέσης Θεόδωρος από τον σύλλογο της Αγριάς «Ο Μαχητής». Αυτό αντιστοιχεί σε μια φόρμα της Εθνικής ομάδος.
Αμέσως μετά ο αρχηγός-εκπρόσωπος Γιώργος Κοσμίδης με τον Branch Chief Μελικιάδη Οτάριο παρέδωσαν τα γνήσια ιαπωνικά πτυχία με τις χρυσοκέντητες μαύρες ζώνες στους αθλητές και εκπαιδευτές που εξετάστηκαν και προήχθησαν στον βαθμό στο 21o ελληνικό summer camp το καλοκαίρι του 2018 στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου. Για το 1ο Dan οι Μαλινδρέτου Βάσια, Μαλινδρέτου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Ανδρομάχη, Τσιβακούδης Χρήστος, Ιντζέπουλος Παναγιώτης, Καραδήμου Εριάννα, Καρακώστα Μαρία καθώς και για το 3ο Dan Δαλαμάγκας Γεώργιος και Φιλιπόνη Μαρία.

Την τελευταία ημέρα, την Κυριακή 27/1, μετά την πρωινή προπόνηση στο γήπεδο, έγιναν οι προβλεπόμενες εξετάσεις προαγωγής βαθμών kyu αλλά και 1ου, 2ου και 3ου Dan σε 15 αθλητές και εκπαιδευτές. Οι εξεταζόμενοι, πέρασαν την δοκιμασία των Kihon,Kata, επί δίωρο και αφού κριθήκαν προακτέοι συνέχισαν στο Κούμιτε (αγώνα πλήρους επαφής).
Με επιτυχία πέρασαν στο 1ο DAN oι: Ανδρεανίδου Μπέλλα, Farzad Daylamian (πρωταθλητής από το Ιράν -από το Dojo της Ειρήνης Σκαπή) Δημήτριου Αναστασία, Παπαθεολόγου Μερόπη, Καρακασιλιώτη Κατερίνα, Φτάκλας Τάσος, Αλεξανδράκης Θεόδωρος, Γαϊτανίδης Χρήστος, Παπανικολάου Ηλίας, Αγαθουλέσης Θεόδωρος, Γιολδάσης Γεώργιος, στο 2ο DAN ο Διγαλάκης Μιχάλης και η Κακαζιάννη Καρολίνα, στο 3ο DAN η Βίκυ Κοσμίδου και ο Γιάννης Κρίσιλας, ενώ Στο 6ο kyu προάχθηκε ο Κουρνιδάκης Γιάννης.
Την ιατρική κάλυψη των αγώνων και όλου του camp ανέλαβαν οι γιατροί Οικονομίδης Αλέξανδρος και Μαλινδρέτος Παύλος, μέλη της υγειονομικής επιτροπής της Ακαδημίας Shinkyokushinkai και της Ένωσης του Ελληνικού Shinkyokushinkai.

Συμμετείχαν οι εξής δάσκαλοι και εκπαιδευτές με μαθητές τους: Shihan Κώστας Γαλλιός, Sensei Τζήρας Αθανάσιος, Σεΐτης Μάνος, Παπαγιαννίδης Φίλιππος, Σκαπή Ειρήνη, Δαλαμάγκας Γεώργιος, Φιλιπόνη Μαρία και οι Senpai Βίκυ Κοσμίδου, Κρίσιλας Ιωάννης, Ποζαπαλίδης Ηρακλής, Κακαζιάννη Καρολίνα, Αγοραστάκης Μιχάλης, Πέτρου Απόστολος, Αλέξανδρος Πασπάλας. Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή και τιμητική παρουσία του αρχηγού-εκπροσώπου του Νεπάλ του Shinkyokushinkai Senpai Surya Budhathoki με τον βοηθό του εκπαιδευτή Krishna Chandra Baniya.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το