Τοπικά

Χατζηκυριάκος κατά Εσερίδη: «Μετατρέπει το Κέντρο Ενημέρωσης στο Κουρί σε μπαρ» 

Επίθεση στην απελθούσα Δημοτική Αρχή, την οποία καλεί να σταματήσει κάθε διαγωνιστική διαδικασία, εξαπολύει ο κ. Χατζηκυριάκος που θα αναλάβει τα «ηνία» του Δήμου Αλμυρού τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Χατζηκυριάκος καταγγέλλει πως η Δημοτική Αρχή του κ. Εσερίδη μετατρέπει σε μπαρ το Κέντρο Πληροφόρησης στο Κουρί.

Σύμφωνα με την από 11.06.2019 διακήρυξη δημοπρασίας εκτίθεται σε προφορική πλειοδοτική δημοπρασία η εκμίσθωση του ξυλόσπιστου στο Κουρί για τη λειτουργία του ως αναψυκτηρίου. Αποτελείται από αίθουσα ενημέρωσης πολιτών εμβαδού τ.μ. 28,00, αίθουσα εξυπηρέτησης, αναψυχής επισκεπτών εμβαδού τ.μ. 59,00, βοηθητικό χώρο τ.μ. 5,02 και W.C, 12,00 τ.μ. μετά του περιβάλλοντος χώρου τ.μ. 234,00.

Στους όρους συμπεριλαμβάνεται ότι το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών με τη λειτουργία καφετέριας ή «ΚΑΦΕ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» ή όποιας άλλης άδειας καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ήθελε εκδοθεί κατά τις διατάξεις του νόμου. Ο κ. Χατζηκυριάκος αναφέρει πως «εντελώς τυπικά, για την κάλυψη της συντελούμενης παρανομίας, αναφέρεται ότι στην αίθουσα των 28,00 τ.μ. θα γίνεται η ενημέρωση, όποτε και εάν χρειασθεί από άτομο εντεταλμένο από τον Δήμο. Το κέντρο ενημέρωσης πανηγυρικά καταργείται».
«Η δημοπρασία αυτή», σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, «γεννά εύλογα ερωτηματικά ως προς τη νομιμότητά της». Και τούτο διότι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο: «Η άδεια κατασκευής του κτιρίου χορηγήθηκε για να λειτουργήσει ως κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών. Η Δημοτική Αρχή, λίγο πριν την αποχώρησή της, στην ουσία καταργεί τη λειτουργία για την οποία εγκρίθηκε και αδειοδοτήθηκε η κατασκευή του και το μετατρέπει σε αναψυκτήριο ή άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ήθελε αδειοδοτηθεί.
Επισημαίνεται ότι: Δεν έχει παραληφθεί από τον Δήμο και ούτε χορηγήθηκαν οι σχετικές άδειές του. Εκτός αυτού, από το συνολικό κόστος , 250.000 ευρώ, οφείλονται στον εργολάβο τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες Αρχές (Δασαρχείο, που εποπτεύει το αισθητικό δάσος Κούρι, με την αυστηρή νομοθεσία παρεμβάσεων, Υπηρεσίες Υγειονομίας κ.λπ.)».
«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κ. Εσερίδης με ιδιαίτερη βιασύνη προχωρεί στην εκμίσθωσή του, συνολικά ως αναψυκτήριο, ή άλλο κατάστημα χωρίς ακριβή προσδιορισμό, παραβλέποντας ότι η βασική του λειτουργία δεν είναι αυτή και συμπεριλαμβάνει στην εκμίσθωση και τον χώρο της ενημέρωσης.
Δεν είναι νόμιμη η γενική και αόριστη διατύπωση της διακήρυξης για εκμίσθωση και για οποιαδήποτε άλλη χρήση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θα δημιουργήσει προβλήματα, τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει η καινούργια Δημοτική Αρχή, αλλά και ο εκμισθωτής που θα αναδειχθεί, με ακυρότητες για παράνομες δραστηριότητες και δυσάρεστες συνέπειες και για τις δύο πλευρές».
«Ζητήσαμε από τον κ. Εσερίδη να μην προχωρήσει στη δημοπρασία και να αφήσει στη νέα Δημοτική Αρχή, όπως είναι εύλογο, να αναλάβει τον χειρισμό και την ευθύνη του θέματος. Δυστυχώς εκώφευσε. Προκαλεί έκπληξη το ζωηρό ενδιαφέρον του να κλείσει την υπόθεση, πράγμα που δεν έπραξε με το κτίριο στις λίμνες «ΖΗΡΕΛΙΑ», το οποίο άφησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να δημοπρατήσει την εκμίσθωσή του.
Σκοπός της ανακοίνωσής μας είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους για την εκμίσθωση, ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, εγκυμονεί κινδύνους ακυρότητας συμβάσεων με δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες και καλόν θα ήταν να ματαιωθεί η ενεργούμενη με τόσο βιασύνη και ακατανόητη σκοπιμότητα, δημοπρασία από την απερχόμενη σε δύο μήνες Δημοτική Αρχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το