Τοπικά

Χαρτάκια με στιχάκια μοίρασαν στο Πανεπιστήμιο- Η ποίηση άγγιξε φοιτητές και μαθητές

Οι φοιτητές έγραψαν σε χαρτάκια στίχους από διάφορα ποιήματα και τα μοίρασαν χθες το πρωί σε κάθε γωνιά του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ενώ λίγη ώρα μετά δέχτηκαν μαθητές των 2ου και 6ου Δημοτικών Βόλου, όπου όλοι μαζί ταξίδεψαν στον όμορφο κόσμο της ποίησης διαβάζοντας διάφορα ποιήματα.

Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση, την οποία εδώ και χρόνια πραγματοποιεί το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Τασούλα Τσιλιμένη ανέφερε πως «στόχος μας με αυτή την πρωτοβουλία ήταν η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων του Ιδρύματος και των άλλων συμπολιτών. Οι φοιτητές μας χωρισμένοι σε ομάδες ανέβηκαν σε όλους τους ορόφους και μοίρασαν χαρτάκια με ποιήματα. Μαζί μας ήταν και τα 2ο και 6ο Δημοτικά Βόλου, όπου γίναμε μια μεγάλη παρέα».
Η πρωτοετής φοιτήτρια προσχολικής εκπαίδευσης Κυριακή Νατσίδου επισήμανε πως «βρήκαμε πάνω από 40 ποιήματα που τα μεταφέραμε σε μικρά χαρτάκια και τα μοιράσαμε σε όλο το Πανεπιστήμιο για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο.
Από την πλευρά της η τριτοετής φοιτήτρια Πηνελόπη Καλατζή επισήμανε πως είναι απαραίτητο οι φοιτητές του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί να έχουν από τώρα μια σχέση με την ποίηση, αν και γενικά οι νέοι δεν έχουν τόσο έντονη σύνδεση μαζί της. Θα πρέπει, όμως, να μεταδώσουμε στα παιδιά την αξία της ποίησης και τα παιδιά να γνωρίσουν τους ποιητές μας».
Ο καθηγητής εικαστικών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Μαγουλιώτης επισήμανε πως «οι ποιητές με ελάχιστα λόγια περιγράφουν πάρα πολύ ωραίες εικόνες, με τις οποίες εικαστικοί έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλα έργα».

Το 2ο Δημοτικό Βόλου
Από την πλευρά της η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Βόλου κ. Δέσποινα Μουζαλά ανέφερε πως 22 μαθητές της Ε’ Τάξης με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Ζωή Μαργαρίτη έγραψαν ποίημα για τον Κολοκοτρώνη ενόψει και της εθνικής επετείου και το ανέγνωσαν στον Θόλο, ενώ στο σχολείο όλες οι τάξεις ασχολήθηκαν με την ποίηση.
Τα ονόματα των μαθητών είναι τα εξής: Δημήτρης Βλιώρας, Μαρία Λουίζα Γιαρέντη, Μαρία Βασιλική Γουργούλια, Βασίλης Κάβουρας, Χαράλαμπος Κανούτας, Ιωάννα Καρτσιώτη, Νίκος Κουκουσέλης, Μαρία Κουτρούμπα, Χρήστος Κουτρούμπας, Αλέξανδρος Λιάτσικος, Γεωργία Μουλά, Κριστιάν Μούτσα, Μαρία Πέτρου, Ιωάννης Πούσιας, Εμμανουήλ Τσεκούρας, Ιωάννα Τσοκανάκη, Ειρήνη-Βασιλική Τσούκα και Ορέστης Χαρίτος.
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το