Κόσμος

Χάρη σε μια 18χρονη, τα Zara θα πωλούν ρούχα XXL

zara
Μια σημαντική νίκη κατάφερε μια 18χρονη έφηβη από την Ισπανία, που άρχισε να μαζεύει υπογραφές ζητώντας από την μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, να πουλά μεγαλύτερα μεγέθη. Και τα κατάφερε!

Η Άννα Ριέρα, είναι μόλις 18 ετών και έχει ήδη αφήσει το στίγμα της στον κόσμο της μόδας μέσω διαδικτύου, όχι όμως εξαιτίας κάποιου μπλογκ για τη μόδα ή την συλλογή χιλιάδων οπαδών στο instagram.

Αντ’ αυτού, η έφηβος από την Καταλονία, απευθύνθηκε στον ψηφιακό κόσμο για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην μεγαλύτερο όμιλο λιανικού εμπορίου, την Inditex – ιδιοκτήτη του Zara – και τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης, Amancio Ortega.

Η Ριέρα δημιούργησε μία πλατφόρμα συλλογής υπογραφών στο charge.org ζητώντας από την εταιρεία να αρχίσει να πουλά ρούχα XXL ή το μέγεθος 46 στα καταστήματα, παρέχοντας έτσι «πραγματικά μεγέθη» στους πελάτες.

«Δεν αρνείται μόνο στους ανθρώπους το δικαίωμα να μπορούν να ψωνίσουν από τα πιο γνωστά καταστήματα ρούχων στον κόσμο, αλλά είναι σαν να λέει πως τα μεγάλα μεγέθη δεν είναι φυσιολογικά» έγραψε η Ριέρα.

«Πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε ρούχα για ανθρώπους κι όχι για στερεότυπα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις ταμπέλες και τις διακρίσεις ενάντια στον εαυτό μας γιατί δεν φοράμε ρούχα σύμφωνα με το μέγεθός μας, αλλά σύμφωνα με την προσωπικότητά μας».

Αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 95.000 υπογραφές, το Zara άρχισε πλέον να επεκτείνει τα μεγέθη της και σε XXL για ορισμένα από τα σχέδια που πωλούνται στο διαδίκτυο.

«Ένα τεράστιο βήμα, χάρη σε όλους όσους το έκαναν δυνατό» έγραψε η Ριέρα στο Facebook.

H 18χρονη δήλωσε στην εφημερίδα El Correo, ότι δεν είχε η ίδια θέμα με τα μεγέθη των ρούχων, μόνο μικρές απογοητεύσεις, αλλά οι κοντινοί της άνθρωποι αντιμετώπιζαν διάφορες δυσκολίες.

«Η μητέρα μου, για παράδειγμα, είναι σωματικά καλά, πηγαίνει στο γυμναστήριο… αλλά μερικές φορές δυσκολεύεται να βρει ρούχα στο μέγεθός της σε αυτά τα καταστήματα» δήλωσε η Riera στην εφημερίδα. «Οι κατασκευαστές πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως μια γυναίκα που φορά 44 ή 46 δεν είναι ένα άτομο με προβλήματα παχυσαρκίας».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το