Τοπικά

Χάος στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου – «Πόλεμος» πλειοψηφίας – αντιπολίτευσης για τις παρεμβάσεις Μπέου

φωτογραφία 2 (6)

Χάος προκάλεσε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η επιμονή της Δημοτικής Αρχής να δίνει το λόγο στον Αχ. Μπέο, παρότι τελεί σε καθεστώς αργίας, προκειμένου να τοποθετείται για θέματα του Δήμου. Ο Δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου υποστήριξε ότι «είναι δεδομένο το δικαίωμα του Αχ. Μπέου να τοποθετείται στα δημοτικά συμβούλια, εφόσον εκλέχθηκε από την πλειοψηφία του κόσμου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δημοκρατικοί και αριστεροί άνθρωποι, δεν αφήνουν τον αιρετό δήμαρχο να τοποθετείται στα δημοτικά συμβούλια, ειδικά όταν αυτό το δημοτικό συμβούλιο έχει δώσει το δικαίωμα του λόγου σε όλους τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το λόγο στο δήμαρχο του Βόλου Αχ. Μπέο και αν δεν σας αρέσει να φύγετε», ήταν η απάντηση του Θ. Θεοδώρου στις εύλογες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Μάλισρα, στοχοποιώντας ευθέως την επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου με αφορμή και τις επερωτήσεις της παράταξης, δήλωσε: «Όσες επερωτήσεις και να κάνετε, ακόμα και για τον Ολυμπιακό Βόλου, οι πόρτες είναι κλειστές για εσάς και για το παρεάκι σας και όσο τα κλειδιά αυτής της πόλης τα έχει ο Αχ.Μπέος. Τελειώσατε εσείς και οι φίλοι σας, οι νταβατζήδες της δημοσιογραφίας που σας γράφουν τις ανακοινώσεις».

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς τόνισε ότι σέβεται το δικαίωμα της αθωότητας, αλλά «πρέπει να σεβαστούμε και την αργία», είπε και πρόσθεσε ότι «όπως δεν παίρνει το λόγο ο κ. Καντόλας, έτσι δεν θα πρέπει να δίνεται και στον Αχ. Μπέο».

Στο σημείο αυτό, ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ. Καντόλας, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να φωνάζει ότι στο εξής θα μιλάει και εκείνος, ότι δεν μπορεί να του στερήσει κανένας το δικαίωμα και ότι θα δικαιωθεί και τότε θα δουν όλοι.

Ο κ. Πατσιαντάς επέμεινε για τον Αχ. Μπέο ότι είναι επικεφαλής της παράταξης της πλειοψηφίας, αλλά δικαίωμα λόγου δεν μπορεί να έχει στα Δημοτικά Συμβούλια από τη στιγμή που έχει τεθεί σε αργία.
Ο Αν. Μπατζιάκας υποστήριξε ότι οι δημότες του Βόλου, όταν τον εξέλεξαν, γνώριζαν το προσωπικό του πρόβλημα και πρόσθεσε ότι «όταν υπάρχει ανάγκη, ο Αχ. Μπέος θα μιλάει και θα παρεμβαίνει».

Η Νατάσα Οικονόμου χαρακτήρισε την πλειοψηφία ως μια «φούσκα που σκάει» και απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Βόλου σημείωσε: «Έχετε φτάσει σε σημείο να ασχολείστε κ. Θεοδώρου με τις κοινωνικές μου συναναστροφές. Σε μας, όμως, δεν πιάνει το κοινωνικό bulling. Έχετε να απολογηθείτε για μία σειρά γεγονότων. Είστε ενάμιση χρόνο στην εξουσία και θα κρίνεστε γι’ αυτά που κάνετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Έχει καταντήσει γελοίο να ασχολείστε συνέχεια με το παρελθόν. Πρέπει να το καταλάβετε ότι εσείς ελέγχεστε πλέον για την άσκηση εξουσίας».

Ο Μιχ. Μιτζικός επέκρινε τον Θ. Θεοδώρου για την συμπεριφορά του απέναντι στη Νατάσα Οικονόμου, ενώ σε ότι αφορά το «δικαίωμα» του Αχ. Μπέου να μιλάει, υπογράμμισε ότι « πάνω από τη βούληση των εκλογών είναι ο νόμος».

Με το γνωστό του ύφος ο Γ. Μουλάς είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Σας αρέσει-δεν σας αρέσει, δήμαρχος είναι ο Μπέος. Είναι ένας και χωνέψτε το».
Τότε ο κ. Μιτζικός απάντησε: «Ο νόμος είναι νόμος και δεν θα περνάμε ότι θέλουμε από τα παράθυρα».
Παίρνοντας το λόγο ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι δεν έχει διάθεση να παρεμβαίνει και να μιλάει, αλλά έχει υποχρέωση να απαντήσει. «Σέβομαι από μικρός τους νόμους, αλλά πάνω από το νόμο είναι το σύνταγμα που λέει ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της έκφρασης», ισχυρίστηκε και επιτέθηκε στον Μ. Μιτζικό λέγοντας:
«Ο κ. Μιτζικός δεν τα γνωρίζει αυτά γιατί δεν είναι δικηγόρος, νομίζει ότι είναι».
Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η αιχμή Μπέου εναντίον του Γιώργου Μουλά με τη φράση: «Είχαμε κάνει ένα ωραίο δίδυμο και δεν τους αφήναμε να μιλούν περισσότερο από 3 λεπτά. Τώρα το χαλάσατε αυτό»!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το