Lifestyle, Θ Plus

Χαμός με το όνομα της κόρης της Μέγκαν Μαρκλ – Ο Χάρι τα έβαλε με το BBC, το κανάλι απειλεί με μηνύσεις

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Χάρι, την Μέγκαν Μαρκλ, το παλάτι και το BBC, με τον πρίγκιπα να απειλεί με μηνύσεις αφότου το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως δεν ζήτησε την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ προκειμένου να ονομάσει την κόρη του Λίλιμπετ.
Οι πηγές του παλατιού του Μπάκιγχαμ ανέφεραν στον βασιλικό ανταποκριτή του BCC, Τζόνι Ντάιμοντ χθες το πρωί ότι δε ζητήθηκε ποτέ η γνώμη της βασίλισσας Ελισάβετ για την απόφαση του ζευγαριού να ονομάσει το νεογέννητο με το ψευδώνυμό της. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε (και μάλιστα μέσα σε 1,5 ώρα από την στιγμή του δημοσιεύματος) μέσω του δημοσιογράφου Όμιντ Σκόμπι (που έγραψε και την βιογραφία τους), να δηλώσει πως η βασίλισσα ήταν το πρώτο πρόσωπο που ο δούκας του Σάσεξ κάλεσε μετά τη γέννηση της κόρης του.
Ο Σκόμπι ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Σάσεξ δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα Λίλιμπετ εκτός κι αν η βασίλισσα Ελισάβετ είχε υποστηρίξει την κίνηση αυτή.

Άλλο το «μίλησε με τη γιαγιά του και άλλο το ζήτησε την άδειά της»
Ο πρίγκιπας Χάρι όμως, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν ανακοίνωσε ότι περίμεναν κορίτσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους με την Όπρα Γουίνφρεϊ τον περασμένο Μάρτιο, δεν έμεινε εκεί και λίγες ώρες μετά την απόρριψη του δημοσιεύματος, απείλησε το BBC με μήνυση μέσω του δικηγορικού γραφείου Σίλινγκς.

Η ανακοίνωση για την νομική ενέργεια ακολούθησε μια προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση που έθεσε περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις (σύμφωνα με την Daily Mail) σχετικά με το εάν η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε άδεια ή εάν το ζευγάρι απλά την ενημέρωσε για τις προθέσεις του σε ένα τετελεσμένο γεγονός.

Η δήλωση επέμεινε ότι το δημοσίευμα του BBC ήταν εντελώς λανθασμένη και ανέφερε: «Ο δούκας μίλησε με την οικογένειά του πριν από την ανακοίνωση, στην πραγματικότητα, η γιαγιά του ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που κάλεσε. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, μοιράστηκε την ελπίδα τους να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ προς τιμή της. Αν δεν ήταν υποστηρικτική, δε θα χρησιμοποιούσαν το όνομα».

Επιμένει το BBC ότι δεν ρωτήθηκε η βασίλισσα- απλά της ανακοινώθηκε
Στη συνέχεια, το BBC διόρθωσε το δημοσίευμά του, αν και το άρθρο εξακολουθεί να λέει ότι δεν ρωτήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ για το όνομα του μωρού. Τα tweets του Ντιμόντ που αναφέρονται σε μια πηγή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, εξακολουθούν να υπάρχουν.

Το δημοσίευμα του BBC σχετικά με την θέση του παλατιού και τη φλογερή αντίδραση του πρίγκιπα Χάρι υπονοεί ότι και τα δύο μέρη πιστεύουν ότι λένε την αλήθεια για το θέμα. Υποδηλώσει ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα μπορούσαν να είχαν ενημερώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ για το όνομα Λίλιμπετ, προτού πάρουν την μη άρνησή της, ως συγκατάθεση.
Από την άλλη πλευρά, οι ενημερώσεις του παλατιού φαίνεται να υπαινίσσονται ότι η βασίλισσα ένιωσε πως έλαβε γνώση της απόφασης του ζευγαριού και της ζητήθηκε απλά να την σφραγίσει και όχι να δώσει την άδειά της.

Η κόντρα του πρίγκιπα Χάρι με το BBC
Το νέο αυτό επεισόδιο είναι το τελευταίο κεφάλαιο της συνεχιζόμενης διαμάχης του πρίγκιπα Χάρι με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό μετά την επίθεση στο BBC, ακολουθούμενη της έρευνας σχετικά με την συνέντευξη του Μάρτιν Μπασίρ με την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο πρίγκιπας Χάρι καταδίκασε την συνέντευξη «Panorama» του 1995 λέγοντας ότι η μητέρα του «έχασε τη ζωή της λόγω αυτής».

Πάντως, όσον αφορά στη νέα διαρροή από το παλάτι, η πηγή που μίλησε στο BBC είναι άγνωστη ,αν και θεωρείται ανώτερος αξιωματούχος. Είναι επίσης ασαφές εάν η βασίλισσα γνώριζε το σχόλιο, αν και θεωρείται σχεδόν άνευ προηγουμένου η μονάρχης να μην υπογράφει αποσπάσματα από ανώτερους αξιωματούχους ακόμη κι αν πρόκειται για ανώνυμες ενημερώσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το