Αθλητισμός

Χάλκινο μετάλλιο για τις αθλήτριες του ΝΟΒΑ

Το χάλκινο μετάλλιο στο κόμπο, στην κατάταξη της Comen, στο Μεσογειακό Κύπελλο καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης που γίνεται στη Γενεύη κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα. Στη γενική κατάταξη πήρε την 5η θέση.
Τρεις αθλήτριες της εν λόγω ομάδας ανήκουν στον ΝΟΒΑ και συγκεκριμένα η Ζωή Καράγγελου, η Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη και η Ελένη Φράγκου, οι οποίες εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους. Επίσης την ομάδα πλαισίωναν οι Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Γεωργία Ζώταλη, Κατερίνα Μπέκου, Κατερίνα Μανασάκη, Βασιλική Μολόζη, Ελένη Ηλιάνα Καραμάνη, Μαρίνα Βασιλοπούλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βαθμολογήθηκε με 79,9333. Το χρυσό μετάλλιο στην Comen πήρε η Ισπανία και στη γενική κατάταξη η Ρωσία (Μόσχα).
Στον προκριματικό του σόλο, εξάλλου, η πρωταθλήτρια του ΝΟΒΑ Ζωή Καράγγελου κατετάγη 6η στη γενική κατάταξη και 4η στην Comen με 76,4667 βαθμούς και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει σήμερα το πρωί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα του Μεσογειακού Κυπέλλου (Comen Cup) καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης την πρόκριση στους τελικούς των δύο αγωνισμάτων πέτυχαν τα κορίτσια της Ελλάδας που μας εκπροσωπούν στο Ντουέτο και στο Ομαδικό.
Το Ντουέτο μας με τη Βολιώτισσα Ζωή Καράγγελου και τη Βάγια-Σταυρούλα Ελένη πήραν την 6η θέση στη γενική κατάταξη του προκριματικού και 4η σε αυτή της COMEN με 75.9333 βαθμούς και προκρίθηκε στον τελικό.

Η Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) με τις Ντάρια Λιακόβα και Ελιζαβέτα Σμιρνόβα ήταν η καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 83.9333 β. και από τις χώρες της COMEN η Ιταλία με τις Βιττόρια Μεούτσι και Σουζάννα Πεντότι, 2η στη γενική, με 80,6000 β.
Η ελληνική ομάδα, με τις αθλήτριες του ΝΟΒΑ Ζωή Καράγγελου Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, καθώς και τις Βάγια-Σταυρούλα Ελένη, Γεωργία Ζώταλη, Κατερίνα Μπέκου, Κατερίνα Μανασάκη, Ελένη Ηλιάνα Καραμάνη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη του προκριματικού και την 3η σε αυτή της COMEN με 77,7000 β. και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει σήμερα Κυριακή το μεσημέρι. Η καλύτερη επίδοση του προκριματικού έγινε από τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) με 85,8667 β. και από τις χώρες της COMEN η Ισπανία, 3η στη γενική (82,8000 β.).

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής: 10.00 Σόλο (τελικός), 12.00 Ομαδικό (τελικός).
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στη Γενεύη με την Εθνική βρίσκονται η προπονήτρια του ΝΟΒΑ Εβίτα Κοφίδη και η αντιπρόεδρος του βολιώτικου ομίλου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ Μαρία Παρασκευοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το