Τοπικά

Χ. Σταχτέας: Επικίνδυνες για τη διασπορά του ιού οι καταλήψεις στα σχολεία – Να αναλάβουν ρόλο οι γονείς

Τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού εξαιτίας των καταλήψεων στα σχολεία, επισημαίνει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας, ζητώντας από τους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη τους, εξηγώντας στα παιδιά τους με σαφή επιχειρήματα την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταχτέας:

Με ιδιαίτερο προβληματισμό κι ανησυχία παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες να πραγματοποιούνται καταλήψεις στα σχολεία του νομού μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτές οι συμπεριφορές, τη συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία ο κορωνοϊός καιροφυλακτεί, με μαθητές που συνωστίζονται εκτός σχολείου, χωρίς μάσκα, παρεμποδίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο, δημιουργούν επικίνδυνες εστίες υπερμετάδοσης.
Οι καθηγητές, ακόμη και στο πεζοδρόμιο, κάνουν σοβαρότατες προσπάθειες να εξηγήσουν την επικινδυνότητα της κατάστασης και να τους συνετίσουν. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση από την οικογένεια για να γνωρίσουν οι μαθητές ότι δεν επιτρέπεται να ρισκάρουν τη δική τους υγεία αλλά και των οικογενειών τους. Μέσα από τον διάλογο, με σαφή επιχειρήματα, οι γονείς είναι σκόπιμο να εξηγήσουν στα παιδιά τους, τους κινδύνους που παραμονεύουν. Η συμβολή της οικογένειας σε αυτό κρίνεται απαραίτητη. Άλλωστε, είναι αυτή που στηρίζει την κοινωνία, όπως και το σχολείο. Αποτελεί επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, όχι μόνο για να μάθουν τα παιδιά γράμματα, αλλά και για να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το