Τοπικά

Χ.Μπουκώρος για ΙΜΑΝΤΑ: “Ένα ακόμη χτύπημα στη βιομηχανία του Βόλου- Να παρέμβει η κυβέρνηση”

IMAS

Ανακοίνωση για τη διακοπή παραγωγής του ΙΜΑΝΤΑ εξέδωσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος καλώντας της κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν για να μη σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου.
Η ανακοίνωση του Χ.Μπουκώρου:

«Η σημερινή ανακοίνωση της Continental για παύση της παραγωγής στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ του Βόλου συνιστά πραγματικό σοκ για τους 138 εργαζόμενους του τμήματος μεταφορικών ταινιών του εργοστασίου αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία που βλέπει τα λουκέτα στις τοπικές βιομηχανίες να λαμβάνουν επιδημική μορφή.
Τον τελευταίο χρόνο κυρίως εξαιτίας του οικονομικού περιβάλλοντος που δημιούργησε η άστοχη και καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που έφερε, με αποκορύφωμα τα capital controls, οδηγούν και τις τελευταίες ακμάζουσες βιομηχανίες της Μαγνησίας σε συρρίκνωση, μετακόμιση σε άλλες περιοχές, μετανάστευση στο εξωτερικό ή και παύση των δραστηριοτήτων τους. Μόνο από τις τοπικές βιομηχανίες ο Βόλος την τελευταία χρονιά μετράει πολλές εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι το εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχασε για πρώτη φορά ένα από τα μεγαλύτερα έργα του, αυτό της προμήθειας της ΔΕΗ με ταινιοδρόμους, με αποτέλεσμα το έργο να καταλήξει σε εταιρία του εξωτερικού.
Το εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1972 στη Μαγνησία έχει προσφέρει πολλά την τοπική οικονομία. Η ξαφνική απόφαση του Ομίλου μια ημέρα μόλις μετά το αποτέλεσμα της διαιτησίας Ο.ΜΕ.Δ. δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση με την επίκληση της υποχώρησης του κλάδου των μεταφορικών ταινιών παγκοσμίως.
Είναι αδήριτη ανάγκη η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί να παρέμβουν άμεσα και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα διαμεσολάβησης ώστε να μην σταματήσει η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο, με επώδυνα αποτελέσματα για την τοπική οικονομία. Ο Βόλος δεν αντέχει άλλη ανεργία. Ανάλογη είναι και η ευθύνη του συνόλου των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων οι οποίοι οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα πίεσης για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπική οικονομίας.
Τέλος, μόνο ως κακόγουστο αστείο ηχούν στα αυτιά των Βολιωτών οι πρόσφατες δεσμεύσεις της Υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Τζάκρη περί σχεδίου για επαναλειτουργία 16 κλειστών βιομηχανιών του Βόλου, εξαγγελία την οποία ακολούθησε βροχή λουκέτων και απολύσεων στις τοπικές βιομηχανίες. Η φαρσοκωμωδία της κυβερνητικής πολιτικής ολοκληρώνεται με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να αποκλείσει το Βόλο της ανεργίας από την πρώτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας! Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να παρέμβει βάζοντας φραγμό στο νέο κύμα αποβιομηχάνισης και τη διοίκηση της εταιρίας να αναθεωρήσει την απόφασή της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το