Τοπικά

“Bikeart.gr”: Έκθεση με θέμα το ποδήλατο από 5 έως 11 Μαϊου στον Βόλο

Η Urbanact υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη του Βόλου την έκθεση “Bikeart.gr” η οποία θα περιοδεύσει τον Ιούνιο στo S.A.F. Θεσσαλονίκη και το Σεπτέμβριο στο AthensBikeFestival και αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο.
Στο Βόλο η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου (Αργοναυτών-Κοραή-Ιάσονος) από 5 έως 11 Μαϊου. Εγκαίνια: 5 Μαΐου 2017 , ώρα 20.30. Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 13.00 & 18.00-21.00. Ελεύθερη είσοδος.

 

Στο χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις παρακάτω θεματικές:

* Poster Bikeart exhibition: 55 ‘Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, από το “χώρο” του graffiti, graphic design και comics, δημιουργούν πρωτότυπα εικαστικά έργα σε πόστερ διαστάσεων 50×70, με θεματική το ποδήλατο.
Τα έργα θα πωλούνται σε συμβολική τιμή για τη στήριξη της έκθεσης και την υλοποίηση τοιχογραφίας με θεματική το ποδήλατο.

* Vintage ποδήλατα: Ποδήλατα πριν το 1985 όλων των κατηγοριών (κούρσες, παιδικά, πόλης), παρουσιάζονται από πολίτες της πόλης, από συλλέκτες και μη, από καταστηματάρχες και από αθλητές. Η έκθεση αυτή συνοδεύεται από αυθεντικές παλιές φωτογραφίες εποχής, με θέμα το ποδήλατο και με μια σειρά φωτογραφιών από το λεύκωμα “Το Ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012”.
Αν θέλετε να “παρουσιάσετε” το παλιό ή συλλεκτικό σας ποδήλατο, δηλώστε συμμετοχή μέχρι και τις 30 Απριλίου στο: [email protected] ή στο 6973 70 19 61

*Amazing bikes: Μια σειρά από ιδιαίτερα ποδήλατα και κατασκευές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παιδικά ποδήλατα ισορροπίας, χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, μοναδικά bamboo ποδήλατα κ.α.

* Creative-innovative bike products exhib: Παρουσίαση ποδηλατικών προϊόντων από το εξωτερικό, από εταιρείες και μεμονωμένα σχεδιαστικά γραφεία, που έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

* Προβολές ποδηλατικών ταινιών

* Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το “Φανταστικό μου Ποδήλατο”: Κατόπιν πρόσκλησης που απευθύνθηκε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, συμμετέχουν και παρουσιάζονται στην έκθεση έργα μαθητών από τα σχολεία: 1ο Δημοτικό Αγριάς, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, Δημοτικό Σχολείο Αλονήσου-Πατητήρι, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς-Άλλης Μεριάς.


* Επισκέψεις σχολείων: Όσα σχολεία το επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση κατόπιν συνεννόησης. Μέλος της Bikeart.gr θα παρουσιάζει τα εκθέματα στους μαθητές, μπορούν να συμμετέχουν σε ζωγραφική και να κερδίσουν δώρα, ενώ η περιήγηση τους θα μπορεί να συνδυαστεί και με ομιλίες από αθλητές ποδηλασίας και προπονητές.
Όσοι ενδιαφέροντα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 24 Απριλίου στο: [email protected] ή στο 6973 70 19 61

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το