Τοπικά

Μπαζότοπος πολλών χρόνων στη Μητρ. Ιωακείμ – Απομεινάρι εργολαβίας στο ύψος της γέφυρας Αγ. Βασιλείου

Άλλος ένας μπαζότοπος υπάρχει στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου στην οδό Μητροπολίτου Ιωακείμ στο ύψος της σιδερένιας γέφυρας της Αγίου Βασιλείου, ο οποίος «κοσμεί» την περιοχή αρκετά χρόνια. Ο συγκεκριμένος μπαζότοπος, σύμφωνα με περιοίκους που διαμαρτυρήθηκαν στη «ΘτΔ», είναι απομεινάρι εργολαβίας έργου.

20160917_134023

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί πλέον από τους παράνομους μπαζότοπους που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

20160917_134008
Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών άλλος ένας καταγράφεται στο πολεοδομικό συγκρότημα στο τέρμα της οδού Μητροπολίτου Ιωακείμ λίγο πριν τον Περιφερειακό.
Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μπαζότοπου είναι ότι αυτός δημιουργήθηκε αρχικώς, σύμφωνα με περιοίκους, από εργολαβία έργου, κάτι που φαίνεται και από τα υλικά που πετάχτηκαν και δημιουργούν σωρούς από οικοδομικά υλικά, χώμα, απομεινάρια ασφάλτου και χαλίκια.

20160917_133956
Ασυνείδητοι δεν έχασαν την ευκαιρία και συνέχισαν το «έργο», αφού έχουν εναποθέσει σακούλες από μπάζα δημιουργώντας μια εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Διαμαρτυρόμενοι περίοικοι τονίζουν την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και της περιοχής τους, αφού, όπως επισημαίνουν, ανοίγουν τις μπαλκονόπορτές τους και αντικρίζουν ακριβώς απέναντι σωρούς από μπάζα.

20160917_133939
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας, αλλά και πως υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες την απομάκρυνση των μπάζων.
Πάντως εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα οι μπαζότοποι που ξεφυτρώνουν συνεχώς στο πολεοδομικό συγκρότημα. Ίσως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να τους καταγράψουν και να αρχίσει η απομάκρυνσή τους, αλλά και ο καθαρισμός των χώρων.

20160917_134108

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το