Κόσμος

Το Μπάκιγχαμ προσέφυγε κατά της «Sun»

elissavet

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία με πρωτοσέλιδο του γνωστού ταμπλόιντ «The Sun», το οποίο ισχυρίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ στηρίζει το στρατόπεδο του Brexit! Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μπάκιγχαμ, με το οποίο η εφημερίδα έχει πολλές φορές εμπλακεί σε διαμάχη.

Σύμφωνα με τη «Sun» η βασίλισσα είχε ταχθεί υπέρ του Brexit το 2011, όταν κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον αντιπρόεδρο της προηγούμενης κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, είχε κάνει μια επίθεση προς την ΕΕ, ενώ σε μια άλλη συνάντηση με βουλευτές είχε πει ότι «δεν μπορώ να καταλάβω την Ευρώπη» και είχε μιλήσει με «δηλητήριο και συναίσθημα» για την ΕΕ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, η επίθεσή της κατά τη διάρκεια του γεύματος με τον Νικ Κλεγκ «άφησε έκπληκτους τους υπόλοιπους καλεσμένους».

Ανακοίνωση
Η «Sun» επικαλείται δύο διαφορετικές ανώνυμες πηγές για το ρεπορτάζ της, όμως το Μπάκιγχαμ, αλλά και ο Νικ Κλεγκ έσπευσαν να το διαψεύσουν και μάλιστα με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα το Μπάκιγχαμ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι η «βασίλισσα είναι ουδέτερη πολιτικά» και λίγο αργότερα προσέφυγε εναντίον της «Sun» στον εποπτικό φορέα για τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, με το κείμενο της προσφυγής να αναφέρει ρητά πως: «Ο Τύπος πρέπει να διαχωρίζει ξεκάθαρα το σχόλιο, την εικασία και το γεγονός». Από την πλευρά του ο Νικ Κλεγκ, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, χαρακτήρισε όσα αναφέρονται σε αυτό ως «ανοησίες». Η «Sun» πάντως λίγο αφότου έγινε γνωστή η προσφυγή της βασίλισσας κατά της εφημερίδας, ανέφερε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει όσα γράφτηκαν και τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τη θέση της απέναντι στην προσφυγή που έγινε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το