Τοπικά

Αυξήθηκαν οι τιμές στα νωπά κρέατα

 

Την ανοδική τους πορεία διατήρησαν οι τιμές των νωπών κρεάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων για τον φετινό Σεπτέμβριο έναντι του Σεπτεμβρίου 2021. Αυξήσεις στις τιμές καταγράφηκαν και στα 12 είδη κρεάτων, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνει η μοσχαρίσια μπριζόλα με 20,6% και την τιμή να φτάνει στα 12,16 ευρώ το κιλό τον φετινό Σεπτέμβριο από τα 10,08 ευρώ το κιλό την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στη λιανική τιμή καταγράφει η μοσχαρίσια μπριζόλα με 20,6%, αφού από τα 10,08 ευρώ το κιλό τον Σεπτέμβριο του 2021, η τιμή του τον φετινό Σεπτέμβριο έφτασε στα 12,16 ευρώ/κιλό, αυξημένη κατά 2,08 ευρώ το κιλό.
Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφει το κοτόπουλο ολόκλ. 70% με 18,8%, με τη λιανική τιμή από τα 3,72 ευρώ το κιλό του περσινού Σεπτεμβρίου να φτάνει στα 4,42 ευρώ/κιλό του αντίστοιχου φετινού μήνα, καταγράφοντας αύξηση 0,70 €/κιλό.
Την τρίτη θέση με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώνει το κοτόπουλο μπούτι, με την άνοδο να είναι της τάξης του 18%. Η τιμή του αυξήθηκε κατά 0,72 ευρώ το κιλό, από τα 4 ευρώ το κιλό του Σεπτεμβρίου του 2021 να φτάνει στα 4,72 ευρώ/κιλό φέτος τον Σεπτέμβριο.
Στην τέταρτη θέση με τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι το κοτόπουλο σουβλάκι, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 17,1%. Η μέση λιανική τιμή πέρσι τον Σεπτέμβριο ήταν στα 7,72 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος τον Σεπτέμβριο η τιμή έφτασε στα 9,04 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας αύξηση 1,32 €/κιλό.
Η πεντάδα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις κλείνει με το κοτόπουλο φιλέτο, με την αύξηση να είναι 14,4%. Η τιμή του, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών, τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν στα 7,62 ευρώ το κιλό και τον φετινό Σεπτέμβριο η μέση τιμή του έφτασε στα 8,72 ευρώ το κιλό, καταγράφοντας άνοδο 1,10 ευρώ/κιλό.
Τα υπόλοιπα νωπά κρέατα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι (είδος, λιανική τιμή σε ευρώ ανά κιλό Σεπτέμβριος 2022, λιανική τιμή σε ευρώ ανά κιλό Σεπτέμβριος 2021, αύξηση σε ευρώ, ποσοστό αύξησης):
-Χοιρινά σουβλάκια, 7,60, 6,68, 0,92, 13,8%.
-Χοιρινό σνίτσελ, 7,82, 6,98, 0,84, 12%.
-Χοιρινή μπριζόλα, 6,46, 5,88, 0,58, 9,9%.
-Αρνί εγχώριο, 12,45, 11,73, 0,72, 6,1%.
-Κατσίκι εγχώριο, 12,43, 11,80, 0,63, 5,3%.
-Λουκάνικο, 7,26, 6,90, 0,36, 5,2%.
-Μοσχαρίσιο συκώτι, 7,56, 7,44, 0,12, 1,6%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το