Τοπικά

Αυξημένη μέχρι 30% η κίνηση στα ταξί λόγω του χιονιού – Περισσότερες οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο 

Αυξημένη κατά 20-30% είναι από προχθές η κίνηση στα ταξί, καθώς πολύς κόσμος επιλέγει το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς για να μεταβεί στην εργασία του, στον γιατρό ή σε έναν συγγενή του για παροχή βοήθειας.
Με το χιόνι να συνεχίζει να καλύπτει ένα σημαντικό κομμάτι του πολεοδομικού συγκροτήματος, τα ταξί αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αρκετών συμπολιτών που διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν το δικό τους μέσο, τηλεφωνούν στο κέντρο των ταξί για να εξυπηρετηθούν.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Volos-taxi κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης τόνισε πως «σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε από την κίνηση στους δρόμους, βλέπουμε για τις πρώτες μέρες αντίδρασης το στοίχημα από τον Δήμο Βόλου να είναι ανοικτοί οι δρόμοι, να έχει κερδηθεί. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Βέβαια υπάρχουν προβλήματα στους συνοικιακούς δρόμους των βόρειων συνοικιών, πάνω από τον περιφερειακό δρόμο, όπως στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, του Χρυσοχοΐδη, του Φυτόκου, και αυτό είναι αναμενόμενο για την πρώτη μέρα μετά τη χιονόπτωση».

Ο ίδιος επισήμανε πως η κίνηση των ταξί είναι αυξημένη από μια καθημερινή μέρα κατά 20-30%, καθώς υπάρχει κόσμος που θέλησε να μεταβεί στην εργασία του, σε έναν γιατρό ή κάπου αλλού με την ασφάλεια του ταξί. Άλλωστε υπάρχουν και οδηγοί που είτε δεν μπορούσαν να βγάλουν το αυτοκίνητό τους από εκεί που το είχαν σταθμεύσει είτε φοβούνται να το μετακινήσουν μέσα στο χιόνι.

Πάντως η καραντίνα έχει αφήσει το σημάδι της και σε αυτό το κομμάτι της έκτακτης καιρικής συνθήκης. Ειδικότερα σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που είχε χιονίσει, η μείωση στην επιβατική κίνηση ήταν μέχρι και 60%.
«Άλλες φορές που χιόνιζε η επιβατική κίνηση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Δεν προλαβαίναμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο, καθώς ήταν ανοικτή η εστίαση και δεν υπήρχε η καραντίνα. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και μάλιστα συστήνουμε στον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να υλοποιείται ομαλά το έργο του αποχιονισμού και σε γειτονιές για να μπορούν να προσεγγίσουν τα ταξί και τα άλλα μέσα μεταφοράς ακόμη καλύτερα».

Παράλληλα ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε και στην προχθεσινή μέρα, της πυκνής χιονόπτωσης στην πόλη, όπου αρκετός κόσμος τηλεφωνούσε στο τηλεφωνικό κέντρο του συνεταιρισμού, προκειμένου να ρωτήσει διάφορες πληροφορείς ή να ζητήσει και να κλείσει ραντεβού μετακίνησης για την επόμενη μέρα. Αλλά την ίδια ώρα τηλεφωνούσαν και άλλοι πολίτες που ήθελαν να εκείνη την ώρα να καλέσουν ένα ταξί για να εξυπηρετηθούν.
Πάντως ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε ταξί που έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, και τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το