Τοπικά

Αυξημένη κίνηση στις λαϊκές αγορές του Βόλου – Μουδιασμένοι παραγωγοί και πωλητές μετά το 15ήμερο κλείσιμο

Επαναλειτούργησαν χθες οι δύο λαϊκές αγορές οπωρολαχανικών στη Γ. Δήμου και στη Νικηταρά, με τον κόσμο να σπεύδει μαζικά για τα ψώνια του, έπειτα από το κλείσιμο δύο εβδομάδων που προηγήθηκε. Η αναστολή λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας διήρκησε από τις 10-24 Απριλίου και έχει φέρει χιλιάδες παραγωγούς στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Το αδιαχώρητο υπήρξε μπροστά από τους πάγκους των πωλητών, οι οποίοι επέστρεψαν στις θέσεις τους, έπειτα από το κλείσιμο των λαϊκών, μία απόφαση που πάρθηκε εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Μεγάλος ήταν ο αριθμός των Βολιωτών που βρέθηκαν τόσο στους Αγίους Αναργύρους, όσο και στο πάρκο του Ασύλου, με τον κανόνα που θέλει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των καταναλωτών, να μην τηρείται πάντοτε… Διακριτική υπήρξε η παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ, όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, που έκαναν συστάσεις στο κοινό για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Οι καλές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με το 15ήμερο κλείσιμο που προηγήθηκε, αύξησαν κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στις δύο λαϊκές αγορές, με τον κόσμο να φορτώνει τα καλάθια του με φρέσκα προϊόντα, εκμεταλλευόμενος και τις καλύτερες τιμές.

Η Φανή Πουσπουρίκα, ο Απόστολος Λαγός και ο Εδουάρδος Καλόγηρος (όπως διακρίνονται από αριστερά), παραγωγοί στις λαϊκές, έκαναν λόγο για ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά από το 15ήμερο κλείσιμο που επιβλήθηκε

Ανυπολόγιστη ζημιά για τους παραγωγούς
Μουδιασμένοι ήταν οι παραγωγοί και πωλητές, αφού η απόφαση Χαρδαλιά να τους απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις λαϊκές αγορές εν μέσω της γιορτής του Πάσχα, τους προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές. Κύριο θέμα συζήτησης, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους καταναλωτές, ήταν το «λουκέτο» των δύο εβδομάδων και ιδιαίτερα εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας που ο τζίρος των λαϊκών αυξάνεται.
«Έπρεπε να μας έχουν ενημερώσει νωρίτερα. Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι, αφού την Παρασκευή ενημερωθήκαμε, πως την επόμενη ημέρα θα αναστελλόταν η λειτουργία της λαϊκής. Θεωρώ πως πάρθηκε μία βιαστική απόφαση, που μας καταστρέφει οικονομικά», σχολίασε η κ. Φανή Πουσπουρίκα, παραγωγός από το Βελεστίνο. «Ήταν άδικο πέρα για πέρα ό,τι έγινε. Η ζημιά για τους παραγωγούς ήταν ανεπανόρθωτη. Έπειτα δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τη χρονική συγκυρία. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι κατά παράδοση μία από τις καλύτερες εβδομάδες για όσους εργάζονται στις λαϊκές. Το Σάββατο του Λαζάρου το περιμένουμε πώς και πώς κάθε χρόνο. Πετάχτηκαν στα σκουπίδια απίστευτες ποσότητες προϊόντων. Ήταν το δεύτερο αιφνιδιαστικό κλείσιμο. Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο που δεν δουλέψαμε για μία ημέρα, αλλά αυτή τη φορά χάθηκε η σειρά», δήλωσε ο κ. Εδουάρδος Καλόγηρος, επίσης παραγωγός από το Βελεστίνο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Απόστολος Λαγός, ο οποίος εμπορεύεται αυγά και δεν μπόρεσε να διαθέσει το προϊόν του τη Μεγάλη Εβδομάδα. «Πεθάναμε. Αυτό έγινε. Μόνο στη Θεσσαλία δεν δούλεψαν οι λαϊκές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούσαν κανονικά. Χάλια μαύρα. Την πληρώσαμε όλοι, χωρίς να φταίμε, για τα κρούσματα στη Λάρισα», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το