Αθλητισμός

Πιο κοντά στην επανεκκίνηση – Συνεδριάζει στις 28 Απριλίου το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ και αποφασίζει

«Κλείδωσε» η ημερομηνία στην οποία θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Συγκεκριμένα, την προσεχή Τρίτη 28 Απριλίου θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι το Δ.Σ. και θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα πορευτεί τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα.
Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο, αν δηλαδή θα ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ. Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος μιλώντας στο Open τόνισε πως η σεζόν κατά 70% θα ολοκληρωθεί. Αναλυτικά όσα είπε: «Οι πρωταθλητές και αυτοί που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ, να βγουν μέσα από τα γήπεδα και να μην είναι μέσα από την τωρινή κατάταξη των ομάδων. Νομίζω ότι κατά 70% θα ολοκληρωθεί η σεζόν, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Να πάμε μέχρι τέλος Μαΐου με προπονήσεις και να αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Ιούλιο και ένα κομμάτι του Ιουλίου γύρω στις 10-15 να έχουν ολοκληρωθεί τόσο τα πλέι οφ, όσο και τα πλέι άουτ. Να γίνονται οι προπονήσεις κατά γκρουπ και φυσικά να μην χρησιμοποιούνται κοινόχρηστοι χώροι, όπως τα αποδυτήρια, αλλά οι παίκτες να πηγαίνουν να κάνουν μπάνιο σπίτι τους. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα οδηγηθούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να παίξουμε χωρίς θεατές».
Όπως είναι γνωστό, κυκλοφορεί το σενάριο της διεξαγωγής των πλέι οφ και των πλέι άουτ σε συγκεκριμένες πόλεις. Μάλιστα, μία από αυτές είναι και ο Βόλος για την διεξαγωγή αγώνων πλέι οφ. Το σενάριο, πάντως, είναι υπαρκτό και το επιβεβαιώνουν και αρκετοί πρόεδροι ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο. Προέχει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να παρθεί απόφαση από τη Λίγκα και εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί, οι ομάδες θα συζητήσουν αν τα παιχνίδια διεξαχθούν σε συγκεκριμένα γήπεδα, προκειμένου να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, τη στιγμή που οι αγώνες θα γίνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
Όσον αφορά τα πλέι άουτ, στα οποία θα λάβει μέρος και ο Βόλος, το σενάριο αναφέρει, πως οι αγώνες ενδέχεται να γίνουν σε γήπεδα της Αττικής που πληρούν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής αγώνων Σούπερ Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων, πως «η μόνη λύση είναι η αναδιάρθρωση, να γίνουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 16. Δεν μπορούν να συνεχίσουν και τα αλλά πρωταθλήματα. Το θέμα είναι τηλεοπτικό, τα λεφτά θα βγουν με τα ματς των πλέι οφ. Τα κανάλια θα έχουν κέρδη από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, όχι από Πανιώνιο και Παναιτωλικό. Την ΟΥΕΦΑ τη νοιάζει ποιες ομάδες θα δηλωθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια λύση είναι να γίνουν μόνο τα πλέι οφ και να μη γίνουν τα πλέι άουτ. Να μείνει η βαθμολογία από τη θέση 7 και κάτω ως έχει και να ανέβουν και οι δύο ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ 2».
Βέβαια, η παραπάνω δήλωση είναι προσωπική και είναι λογικό ο Πανιώνιος να επιθυμεί αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να μην υποβιβαστεί και να αγωνίζεται και τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ.
Επίσης, δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μόνο με τη διεξαγωγή των πλέι οφ. Εφόσον αποφασιστεί η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες θα μπουν στα γήπεδα να αγωνιστούν.
Υπάρχει, επίσης, η πλειοψηφία των συλλόγων της Σούπερ Λιγκ που δεν επιθυμεί αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, καθώς το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά συμβόλαια θα γίνει ακόμη πιο οξύ, μια και η πίτα θα πρέπει μοιραστεί σε περισσότερα κομμάτια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το