Τοπικά

Αυξημένη κίνηση για σαρακοστιανά είδη

Αυξημένη η κίνηση από προχθές για τις αγορές εδεσμάτων που θα συνοδεύσουν το σαρακοστιανό τραπέζι, με κεφαλόποδα, οστρακοειδή, χαλβά και ταραμοσαλάτα στην «πρώτη γραμμή» των προτιμήσεων των καταναλωτών. Οι τιμές σε κάποια είδη έχουν παραμείνει στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ σε κάποια παρατηρείται μια μικρή αύξηση. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και την Καθαρά Δευτέρα, ενώ στα τσιπουράδικα αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα…

Ο κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής, υπεύθυνος του «Θαλάσσιου Κόσμου», τόνισε ότι η κίνηση έχει αρχίσει από προχθές, χαρακτηρίζοντάς την αρκετά καλή, τηρουμένων των αναλογιών, και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και μεθαύριο, ημέρα κατά την οποία το κατάστημα θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των πελατών από τις 7 π.μ. έως τις 4 μ.μ. «Βέβαια σε σχέση με πέρσι η κίνηση είναι πεσμένη μέχρι στιγμής» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως οι τιμές παραμένουν σχεδόν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. «Αυτό που παρατηρείται είναι πως ο κόσμος δυσκολεύεται και αγοράζει λιγότερα είδη, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως την τιμητική τους έχουν τα καλαμάρια, τα θράψαλα, οι σουπιές, οι γαρίδες κ.λπ.
Από την πλευρά της η κ. Χρυσοβαλάντη Κορτέση, που διατηρεί οπωροπωλείο στην Ιωλκού, επισήμανε πως η κίνηση «ζωντάνεψε» με την καταβολή των συντάξεων. «Αυτό το φαινόμενο δεν ισχύει μόνο για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά είναι γενικότερο. Ο παππούς και η γιαγιά είναι που «κρατούν» την οικογένεια» τόνισε, προσθέτοντας πως την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση, ημέρα κατά την οποία το οπωροπωλείο θα παραμείνει ανοιχτό. Όσον αφορά στις τιμές, αυτές άρχισαν να ομαλοποιούνται μετά τις αυξήσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες 2 εβδομάδες. «Οι τιμές σε σχέση με πέρσι είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα» κατέληξε η ίδια.
Από τον Χαλβά Τσούγκου ο κ. Γιάννης Χαρμάνης σημείωσε πως η κίνηση είναι αυξημένη από προχθές, με τις τιμές να έχουν ακριβύνει λίγο σε σχέση με πέρσι. «Κοιτάμε όσο μπορούμε να κρατάμε τις τιμές και να έχουμε τις καλύτερες τιμές στην αγορά. Σίγουρα φέτος είναι λίγο ακριβότερα από πέρσι, μιας και τα πάντα ακρίβυναν» υποστήριξε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η κορύφωση αναμένεται σήμερα, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, κατά την οποία το κατάστημα θα είναι ανοικτό. Στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι οι κλασικές γεύσεις, όπως βανίλια, κακάο, με αμύγδαλα, ενώ υπάρχουν και πελάτες που «ψάχνουν» ιδιαίτερες γεύσεις.
Ο κ. Γιώργος Καρακάνας από το κατάστημα «Διά τυρός» στην Ιωλκού, το οποίο θα είναι ανοικτό την Καθαρά Δευτέρα έως το μεσημέρι, σημείωσε ότι παρατηρείται κίνηση από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, με αφορμή κιόλας την καταβολή των συντάξεων. «Αυτό που έχουμε διαπιστώσει, είναι ότι ο κόσμος δυσκολεύεται και καταναλώνει λιγότερο. Έκοψε να αγοράζει κάποια είδη ή αγοράζει μικρότερες ποσότητες» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Οι τιμές είναι λίγο πιο ακριβές από πέρσι. Οι τζίροι αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, αλλά η κατανάλωση είναι λιγότερη και σίγουρα έχει μειωθεί». Την τιμητική τους για το σαρακοστιανό τραπέζι έχουν η ταραμοσαλάτα, τα κατεψυγμένα μαλάκια, τα παστά, ο χαλβάς κ.λπ.
Την τιμητική τους, όπως είναι φυσικό, θα έχουν την Καθαρά Δευτέρα τα τσιπουράδικα, τα οποία αναμένεται να γεμίσουν και να μην πέφτει καρφίτσα.
Ο κ. Θεόφιλος Βούλγαρης από το τσιπουράδικο «Λέπι» στην παραλία ανέφερε πως «από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να χτυπά το τηλέφωνο για κρατήσεις τραπεζιών και από τις αρχές αυτής της εβδομάδας εντάθηκε το φαινόμενο και από ό,τι φαίνεται θα είμαστε γεμάτοι», συμπληρώνοντας πως δεν θα πέφτει καρφίτσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το