Ελλάδα

Αυτός είναι ο Echo, ο εκπαιδευμένος σκύλος που βρήκε τη σορό του Μπάμπη – Θα βραβευτεί από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ο Echo, βρήκε το άψυχο σώμα του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία να ανακοινώνει πως θα τον βραβεύσει.

Ο Echo ανήκει στην ομάδα Anubis K9P είναι βελγικός ποιμενικός και έχει εξαιρετικά ποσοστά απόδοσης. Η Anubis Coldcase K9 Team, ιδρύθηκε το 2022, και αναλαμβάνει απαιτητικές αποστολές αναζήτησης και εντοπισμού σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες και έχει στο δυναμικό της και άλλους 9 σκύλους.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα απονέμει βραβείο
Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, αναφέρει σε ανάρτησή της:

«Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.

Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.

Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του.

Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Μπάμπη».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το