Τοπικά

Αυτόματος απινιδωτής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιώντας μια αξιοσημείωτη κίνηση, αυτήν της δωρεάς ενός Αυτόματου Απινιδωτή στο σχολείο και στον Σύλλογο Διδασκόντων.

Η παράδοση της συσκευής του Αυτόματου Απινιδωτή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής του Αγιασμού, παρουσία μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Όπως επεσήμανε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 8ου Δημοτικού κυρία Διαλεκτού Πέλλα <<ο Σύλλογος έχει υπάρξει πάντα αρωγός στις ανάγκες του Σχολείου, επομένως αυτή τη φορά κρίναμε ότι επιβάλλεται να υπάρχει άλλο ένα πολύτιμο εργαλείο, όπως ένας Απινιδωτής, στη διάθεση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας>>.

Επίσης πρόσθεσε ότι << η συγκεκριμένη κίνηση θα ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι Σύλλογοι Γονέων σε άλλα σχολεία της Α’ βάθμιας και της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης ώστε να μεριμνήσουν, γιατί πραγματικά με την ύπαρξη ενός Απινιδωτή μπορούν να σωθούν ζωές. Επόμενος στόχος είναι η εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών και γιατί όχι και των μαθητών των μεγαλύτερων τάξεων, ώστε να μάθουν να αντιμετωπίζουν περιπτώσεις που χρήζουν Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ευχόμενοι ότι αυτή η γνώση που θα αποκτήσουν θα παραμείνει μόνο στη θεωρία και δεν θα χρειαστεί ποτέ να γίνει πράξη>>.

H Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τους γονείς και κηδεμόνες για τη στήριξη προς το Σύλλογο, δεδομένου ότι δίχως την πολύτιμη συμβολή τους καμία δράση και καμία αγορά δεν είναι εφικτές και ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για μια χρήσιμη επένδυση, που ευχόμαστε να είναι πάντα αχρείαστη!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το