Lifestyle, Θ Plus

Αύγουστος Κορτώ: Δημοσίευσε την αναγγελία του γάμου του – «Μαζί σου πάντα»

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα, ο Αύγουστος Κορτώ παντρεύεται τον επί χρόνια σύντροφό του. Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από την αναγγελία του γάμου τους που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα.

Πριν από μερικές ημέρες ο γνωστός συγγραφέας έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουηλίδη, δημοσιεύοντας κοινή τους φωτογραφία με την επιγραφή: «Marry me».

Η αναγγελία του γάμου
«Ο Αναστάσιος Σαμουηλίδης του Μιχαήλ Σαμουηλίδη και της Ευλαμπίας Σαμουηλίδη, το γένος Γκύζη που γεννήθηκε στο Δήμο Χολαργού Αττικής που κατοικεί στο Δήμο Αθηναίων και ο Πέτρος Χατζόπουλος (Αύγουστος Κορτώ) του Αναστασίου Χατζόπουλου και της Αικατερίνης Χατζοπούλου, το γένος Βλάχου που γεννήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και κατοικεί στο Δήμο Αθηναίων, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων».

Ο συγγραφέας κοινοποίησε την αγγελία του γάμου στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, γραφοντας στη λεζάντα «Μαζί σου πάντα».

Με τον σύζυγό του στη Βουλή
Όταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα, ο Αύγουστος Κορτώ βρισκόταν στα θεωρία της Βουλής μαζί με τον σύζυγό του. «Ακούμε συχνά ότι “η κοινωνία δεν είναι έτοιμη”. Αλλά η κοινωνία δεν είναι κάποια φανταστική οντότητα – είναι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν. Κανένας από τους γονείς μας δεν πανηγύρισε όταν τους μιλήσαμε για την ομοφυλοφιλία μας. Και ήταν λογικό: μιλάμε για ανθρώπους που μεγάλωσαν στην Ελλάδα του ’50, όταν ακόμα ο ομοφυλόφιλος ήταν ο δυστυχής παρίας που τυραννιόταν μια ζωή στο περιθώριο.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν, τα χρόνια πέρασαν, και μαζί τους μεγαλώσαμε κι εμείς παρέα με τους γονείς μας. Κι έπειτα από δώδεκα χρόνια συμβίωσης, οι πατεράδες μας (οι μάνες μας άφησαν νωρίς) όχι μόνο έμαθαν ν’ αναγνωρίζουν την ευτυχία των παιδιών τους ως μορφή οικογένειας, αλλά άπλωσαν τα παλιά, μπαμπαδίστικα χούγια τους στο ζευγάρι των παιδιών τους. Και τώρα για τον πεθερό μου είναι αδιανόητο το οικογενειακό τραπέζι χωρίς τον γαμπρό του – όπως και για τον μπαμπά μου.

Κι όταν πριν από κάνα χρόνο (αφού είχαν γιορτάσει, έστω κι από μακριά, τον γάμο μας στο Αμέρικα), είχα ανέβει Σαλονίκη να δω τους δικούς μου, θυμάμαι στο τραπέζι, αφού τους εξήγησα πώς είχαμε θέσει ένα πλάνο πενταετίας μες στο οποίο να φτιάξουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα παιδί, τη Χαρούλα, τη δεύτερη μητέρα μου, να μου λέει από το σαλόνι με μητρική αυστηρότητα: “Άντε όμως. Κάντε γρήγορα, όσο ακόμα μας βαστάν τα πόδια μας”. Ετσι αλλάζουν οι άνθρωποι και προχωράει ο κόσμος: αναγνωρίζοντας την αγάπη εκεί που κάποτε έβλεπε την απειλή».

«Η ζωή μου λέγεται Τάσος κι αναπνέω ακόμα χάρη στην αγάπη της»
Ο Αύγουστος Κορτώ είναι παντρεμένος με τον σύζυγό του, Τάσο, από το 2014. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αμερική με πολιτικό γάμο και μερικά χρόνια αργότερα ήταν από τα πρώτα ζευγάρια που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα.

«Δώδεκα χρόνια μαζί» είχε γράψει ο συγγραφέας όταν δημοσίευσε στα social media μια εικόνα μαζί με τον σύντροφό του. «Και καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση του δικαιώματος στην οικογένεια χωρίς άλλους όρους πέρα από την ελευθερία και την αγάπη. Είστε και θα είστε η δύναμή μας, οι δικοί μας άνθρωποι, και θα μας βρείτε στο πλευρό σας σε κάθε στιγμή του δικού σας αγώνα για την ευτυχία» ήταν το μήνυμά του προς τους φίλους του.

Σε μία άλλη ανάρτηση που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ στα social media εξύμνησε τον σύζυγό του για την αγάπη που του έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. «Στα είκοσι, δεν πίστευα πως θα έφτανα στη μέση ηλικία: καταχρήσεις, κληρονομικότητα, η σκληράδα της ζωής. Στα τριάντα, προσπάθησα να το σκάσω – και πάλι στα τριάντα εννιά. Το όνομά μου είναι λειψό: δεν είμαι ο Πέτρος μόνος του. Η ζωή μου λέγεται αλλιώς, κι αναπνέω ακόμα χάρη στην αγάπη της. Τάσος, Τάσος, Τάσος. Δυο συλλαβές, η καρδιά μου που συστέλλεται και διαστέλλεται. Πάντα και για πάντα» είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το