Ελλάδα

Η «Αυγή» απολογείται -Τι είπε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα «Τι ΜΜΕ θέλουμε;» είναι η αφετηρία για μια ανοιχτή δημοκρατική συζήτηση μέσα και έξω από το κόμμα και οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν από τα μέλη του κόμματος, τα νέα όργανα που θα εκλεγούν στο Συνέδριο και από τους εργαζόμενους στα μέσα του χώρου (έντυπα, ηλεκτρονικά, ραδιόφωνο).

Αυτό ανέφερε στην παρέμβασή του εκπρόσωπος εργαζομένων της εφημερίδας «Αυγή», ο οποίος από το βήμα του Συνεδρίου ανέγνωσε κείμενο «Συμβολής των Εργαζομένων της «Αυγής» στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται εντός μιας πυκνής και κρίσιμης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας, με την κυβέρνηση να δίνει μάχες εντός και εκτός της χώρας με το σύστημα της διαπλοκής και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού.

«Στην πρώτη γραμμή αυτής της επίθεσης ήταν και συνεχίζουν να είναι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τα οποία διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντιών που μοναδικό στόχο έχουν την υπεράσπιση των «φίλων τους» και την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος» πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 η «Αυγή» προσπάθησε και προσπαθεί καθημερινά με επιμονή και με δημοσιογραφική δεοντολογία να καλύψει και να μεταφέρει την πραγματικότητα της δύσκολης καθημερινότητας, των επίπονων διαπραγματεύσεων, πάντα από τη σκοπιά της μαχητικής εφημερίδας της Αριστεράς που υποστηρίζει την κυβέρνηση.

Επισήμανε ότι «αυτό δεν ακυρώνει την αυτονομία της και τη δυνατότητα άσκησης κριτικής και ελέγχου, καθώς, αν και εξακολουθεί να συνιστά οργανικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ, πάνε χρόνια που σταμάτησε να είναι κομματικό όργανο (παλαιότερα του ΚΚΕεσ), ενώ δεν έπαψε ποτέ να υπερασπίζεται τον ρόλο και τον χαρακτήρα της ως αριστερό δημοκρατικό μέσο ενημέρωσης».

Τονίζοντας ότι η «Αυγή» αποτελεί το έντυπο που προβάλλει όλα τα σημεία της κυβερνητικής πολιτικής πάντα με κριτήριο την αλήθεια, την πλήρη ενημέρωση, όχι ως ένα «οπαδικό» φύλλο αλλά πάντα ως μια έγκυρη εφημερίδα της Αριστεράς, πρόσθεσε ότι «σήμερα η “Αυγή” δέχεται επιθέσεις από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, από παραδημοσιογραφικά κέντρα, βρίσκεται στο στόχαστρο της συμμαχίας ΜΜΕ – Ν.Δ και απόδειξη είναι σειρά δημοσιευμάτων που ήρθαν στο φως το προηγούμενο διάστημα».

Αναφέρθηκε σε σειρά λειτουργικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η «Αυγή», τα οποία επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα μετά την κατάργηση δημοσίευσης των ισολογισμών και τόνισε την αναγκαιότητα εκπόνησης συγκροτημένου σχεδίου προοπτικής των ΜΜΕ του χώρου και της εφημερίδας, και κάλεσε τους αναγνώστες την διοίκηση και το κόμμα, ως βασικό μέτοχο, να προχωρήσουν μαζί στην συγκρότηση σχεδίου ανάπτυξης της εφημερίδας.

Σχετικά με το οικονομικό πρόβλημα της εφημερίδας είπε ότι «παρά τις προσπάθειές μας, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση στο θέμα αυτό από το κόμμα, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε με αυτοθυσία να “κρατάμε” την εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι, όπως και στο παρελθόν, αντιμετωπίζουμε και σήμερα σημαντικά μισθολογικά προβλήματα και καθυστερήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε παλαιότερες οφειλές, χωρίς ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, κάτι που δημιουργεί μια πρόσθετη ανησυχία».

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στην εφημερίδα πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της «Αυγής» και κατέληξε σημειώνοντας: «Πιστεύουμε ότι τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η στήριξη της εφημερίδας από τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η επανάκτηση της επαφής με τους αναγνώστες που απομακρύνθηκαν τον τελευταίο χρόνο, οι οποίοι συνεχίζουν να αποτελούν τον κόσμο της Αριστεράς, ενώ, παράλληλα, βασικό καθήκον είναι η προσέγγιση νέων αναγνωστών και η διάδοση της εφημερίδας».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το