Τοπικά

Άτυπη «δημοτική αστυνομία» θα ελέγχει τη στάθμευση στο Βόλο

diploparkarismena
Οι κυκλοφοριακές αλλαγές στον κεντρικό ιστό της πόλης, ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης και οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στην εμπορική αγορά ενόψει της εορταστικής περιόδου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης του δημάρχου Αχ. Μπέου με τους επαγγελματίες εστίασης και εμπορίου και τους ξενοδόχους. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην παράταση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και σε μικρές αλλαγές στο ωράριο αποκομιδής των απορριμμάτων, ενώ ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη συγκρότηση άτυπης «δημοτικής αστυνομίας» για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο.
Επί τάπητος τέθηκαν, συγκεκριμένα, το κυκλοφοριακό, το θέμα της καθαριότητας και η λειτουργία της εμπορικής αγοράς, με τους καταστηματάρχες να ζητούν την αλλαγή του ωραρίου αποκομιδής των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, ζήτησαν η αποκομιδή να ξεκινά στις 8 το πρωί και, επίσης, να υπάρξει τροποποίηση του προγράμματος, ώστε να προστεθούν δυο ακόμη δρομολόγια μετά τα μεσάνυχτα, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων που λειτουργούν τη νύχτα. Οι προτάσεις τους έγιναν δεκτές από τον δήμαρχο, όπως επίσης έγινε δεκτή και η πρόταση για παράταση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων έως τις 10 το πρωί. Μάλιστα, ο κ. Μπέος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή της Τροχαίας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αστυνόμευσης για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την εξασφάλιση ελεύθερων θέσεων για τις φορτοεκφορτώσεις των εμπορευμάτων, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας 10 περίπου υπαλλήλων που θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο της στάθμευσης, ως άτυπη δημοτική αστυνομία.
Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει τη δέσμευση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γ. Πρίγκου για τη μειωμένη κάρτα στάθμευσης στο πάρκινγκ του λιμανιού κατά 30%, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι το ποσοστό της έκπτωσης μπορεί να φθάσει και το 40%. Επίσης, επανέλαβε ότι θα επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση στο χώρο δίπλα από το πάρκινγκ που σήμερα χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του ΟΛΒ και του Λιμεναρχείου, παρά την έντονη αντίδραση που υπήρξε για το θέμα αυτό στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΒ.
Σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό, ο δήμαρχος για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού, χωρίς να υποκύψει στις οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες, και ζήτησε τη στήριξη των καταστηματαρχών για την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων. Τέλος, οι καταστηματάρχες της Κουμουνδούρου, ζήτησαν την άδεια του Δήμου να προχωρήσουν με δικό τους κόστος στην αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων και στη θέση τους να τοποθετήσουν ζαρντινιέρες, με τον κ. Μπέο να τους προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αυθαίρετη κατάληψη του χώρου από τραπεζοκαθίσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το