Τοπικά

Αθώος ο άνθρωπος που σκότωσε με 104 μαχαιριές τη φοιτήτρια Ιατρικής στη Λάρισα

gatidou1
Αθώος οριστικά και αμετάκλητα καθίσταται, με χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου (αριθμ. 1166) και ομόφωνη ψήφο των πέντε ανωτάτων δικαστών, ο 43χρονος που από το 2003 δικαζόταν, αθωωνόταν και ξαναδικαζόταν για τον φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου, ο οποίος έγινε τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Λάρισα.

Πρόκειται για το άγριο έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου, που το 1997 είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές στη Λάρισα, όπου σπούδαζε. Η 21χρονη τότε άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε και έχτιζε τα όνειρά της, στα οποία κάποιος νοσηρός νους έβαλε φριχτό τέλος τη νύχτα του Σαββάτου της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κατασφαγμένο κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω.
H υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον εισαγγελέα στις 13 Οκτωβρίου 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε κατηγορία κατά οποιουδήποτε. Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003, με το βούλευμα 558/2003 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά σε δίκη ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία.

Έγινε έφεση κατά του βουλεύματος και με άλλο βούλευμα, το 157/2004, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας παρέπεμψε οριστικά τον κατηγορούμενο σε δίκη. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το 2005 στον Βόλο και το ΜΟΔ Βόλου ομόφωνα (με ψήφους 7-0) καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της φοιτήτριας.
Τον Ιανουάριο του 2007 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, τον αθώωσε ομόφωνα, με ψήφους 7-0, ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση. Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή και τον Φεβρουάριο του 2010 ολοκληρώθηκε το ΜΟΕ Λάρισας και η απόφαση ήταν και πάλι αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1 (μειοψήφησε ένας τακτικός δικαστής).

Υπήρξε όμως και νέα αίτηση αναίρεσης, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που έγινε και αυτή δεκτή, η 707/2011. Το τέταρτο δικαστήριο ξεκίνησε στη Λάρισα στις 15 Ιανουαρίου 2013, στο ΜΟΕ Λάρισας, και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου, με την εκ νέου αθώωση του 43χρονου, με 6 ψήφους υπέρ και μία κατά (μειοψήφησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου). Ακολούθησε η τελευταία αναίρεση στον Άρειο Πάγο, με τη χθεσινή, αμετάκλητη απόφαση.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία Λάρισας

Πηγή: eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το