Τοπικά

Αθ. Λιούπης: “Αναπτυξιακό εργαλείο για τη Μαγνησία και για τη χώρα οι δασικοί χάρτες”

 

Τη Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας και το Δασαρχείο Βόλου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στον νομό από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Ελένη Δημητρακοπούλου, τον Δασάρχη Βόλου κ. Ζαχαρία Χάνο, αλλά και το προσωπικό των δύο υπηρεσιών.
Κυρίαρχα ζητήματα συζήτησης, οι συνεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη διευκόλυνση ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών, η κύρωση τους και η εξέλιξη της πορείας εξέτασης των αντιρρήσεων στη Μαγνησία, διαδικασία η οποία συνεχίζεται, καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών μετά τη μεταφορά του προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ.
Τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών έθιξαν το ζήτημα καλύτερης στελέχωσης των υπηρεσιών που θα διευκόλυνε την διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών, ενώ αναφέρθηκαν στις άμεσες ανάγκες των υπηρεσιών που πρέπει να καλυφθούν.
Για τους Δασικούς Χάρτες υπενθυμίζεται πως το σύνολο δασικών εκτάσεων στη Μαγνησία είναι περίπου 2.550.000 στρέμματα ενώ η κύρωση τους υπερβαίνει σε ποσοστό το 90% .

Στη Μαγνησία έχουν υποβληθεί συνολικά περίπου 11.000 Αντιρρήσεις ή πρόδηλα σφάλματα πολιτών στην Υπηρεσία και αφορούν αμφισβητούμενες εκτάσεις 170.000 στρεμμάτων περίπου, εκ των οποίων ήδη οι 4.500 χιλιάδες έχουν δοθεί για συζήτηση και επεξεργασία από τις αρμόδιες επιτροπές.
Μάλιστα, για τη Νησιωτική Μαγνησία από τις 1723 Αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν έχουν ήδη δοθεί οι 1140 για συζήτηση και επεξεργασία από τις αρμόδιες επιτροπές.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση τόσο οι τέσσερις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (με μέλη τους Νομικούς , Μηχανικούς, Δασολόγους ) όσο και οι δασικοί υπάλληλοι, επιτελούν πολύ σημαντικό έργο έχοντας βελτιώσει σημαντικά τους χρόνους περάτωσης των διαδικασιών με στόχο την διόρθωση των λαθών στους Δασικούς Χάρτες, την απόδοση δικαιοσύνης και την ολοκλήρωση του Δασικού Κτηματολογίου.
Ο κ. Λιούπης δεσμεύτηκε να συνδράμει στην διευκόλυνση των Δασικών Υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία τόσο της Διεύθυνσης Δασών Μαγνησίας, όσο του Δασαρχείου Βόλου για την ουσιαστική προστασία και ανάδειξη του δασικού πλούτου της περιοχής, αλλά και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δήλωσε τέλος πως η ολοκλήρωση των Δασικών Χαρτών αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για τη Μαγνησία και τη χώρα και αποτελούσε μια ανεκπλήρωτη διαδικασία που διαχρονικά ταλαιπωρούσε πολίτες και δασικούς υπαλλήλους σε κάθε συναφή δραστηριότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το