ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απάτη και πλαστογραφία για ένα αυτοκίνητο

Ελλάδα

Φωτιά σε προαύλιο εργοστασίου έξω από τη Λάρισα

Τοπικά

Στο νοσοκομείο με υπερκόπωση ο Μουζάλας

Ελλάδα

Υπομονή

Οι εικόνες της ημέρας

Πεταμένα

Οι εικόνες της ημέρας

Μένει…

Οι εικόνες της ημέρας

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας σήμερα στο Lab Art

Πολιτισμός

Κλάδεμα

Οι εικόνες της ημέρας

Αναπνεύστε ελεύθερα

Παραπολιτικά

Εμφάνιση…

Παραπολιτικά

Κινούνται για εκλογές

Παραπολιτικά

Ξεχωριστό

Παραπολιτικά

Θετικά

Παραπολιτικά

Χωρίς δακοκτονία

Παραπολιτικά

Με δημοπρασία

Παραπολιτικά

Τι γίνεται

Παραπολιτικά

Να είναι αντάξιο της ιστορίας τους

Παραπολιτικά

Τιμή…

Παραπολιτικά

Το ΕΠΑΛ Αγριάς ανοίγει τα ευρωπαϊκά φτερά του

Τοπικά

Άρχισε να χιονίζει στα ορεινά της Λάρισας (photos)

Τοπικά

Πολιτισμός

Το αστυνομικό μυθιστόρημα σε άνθηση: Παρουσιάστηκε στον Βόλο το βιβλίο «Αλκυονίδες μέρες» της Ευτυχίας Γιαννάκη 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευτυχίας Γιαννάκη «Αλκυονίδες μέρες», εκδόσεις Ίκαρος, ένα βιβλίο που αποτελεί το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας της Αθήνας», με ήρωα τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

Η συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων τόνισε ότι «με αφορμή το βραβείο Public καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος 2017 στο πρώτο μέρος της τριλογίας «Στο πίσω κάθισμα» βρεθήκαμε στο Public του Βόλου για να παρουσιάσουμε το δεύτερο μέρος της τριλογίας με πρωταγωνιστή πάλι τον Χάρη Κόκκινο και να κουβεντιάσουμε για την αστυνομική λογοτεχνία και ιδιαίτερα για το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ιδιαίτερη άνθηση και οι αναγνώστες το ανακαλύπτουν».

Όσον αφορά στα μελλοντικά της σχέδια η κ. Ευτυχία Γιαννάκη επισήμανε πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της τριλογίας, κάτι που όπως υπολογίζει η ίδια, αφού γράφεται ήδη, να κυκλοφορήσει μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Στόχος μου είναι προς το παρόν να κινηθώ στον χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος, διότι θεωρώ ότι η αστυνομική αφήγηση πλέον ανοίγει πάρα πολύ και μετατρέπεται σε κοινωνική λογοτεχνία της εποχής και όχι απλά αστυνομική λογοτεχνία» πρόσθεσε η συγγραφέας.

«Αυτός ο χώρος νομίζω ότι προσφέρει στον συγγραφέα ένα πολύ πρόσφορο έδαφος για να ξεδιπλώσει όχι μόνο έναν αστυνομικού τύπου γρίφο, αλλά το κοινωνικό τους σχόλιο και βαθύτερα υπαρξιακά και ψυχολογικά ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τους σύγχρονους αναγνώστες» κατέληξε η κ. Ευτυχία Γιαννάκη.

Να σημειωθεί ότι για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης και η συγγραφέας, ενώ το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Ευτυχίας Γιαννάκη «Στο πίσω κάθισμα» απέσπασε το βραβείο Public καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος 2017.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το