Πολιτισμός

Αρχίζουν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου τα Βιωματικά Σεμινάρια Θεάτρου της Πειραματικής Σκηνής

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων με αντικείμενο τη θεατρική τέχνη, η Πειραματική Σκηνή οργανώνει και φέτος για δωδέκατη χρονιά το θεατρικό εργαστήριο για ενήλικες «Βιωματικά σεμινάρια θεάτρου».
Δουλεύοντας δημιουργικά και επινοητικά μέσα στη θεατρική διαδικασία, αφήνουμε σε κάθε μέλος της ομάδας ζωτικό χώρο για να εκπαιδεύεται, να εξελίσσεται, να καταθέτει και να εισπράττει απόψεις μέσα στα πλαίσια μιας συλλογικής διαδικασίας όπως είναι το θέατρο.
Κάθε θεατρική δραστηριότητα αποτελεί για όλους όσους συμμετέχουν ένα ταξίδι αναζήτησης, όπου νέα πράγματα θα ανακαλυφθούν και θα κατατεθούν, για να συντεθούν και να αξιολογηθούν στη συνέχεια. Σ’ αυτό το ταξίδι πρωταρχική σημασία έχει τόσο το «δέσιμο» της ομάδας, όσο και η εκπαίδευση των μελών της και η οργάνωση των ευρημάτων.
Αποφασίζοντας να συμμετέχουμε στη θεατρική διαδικασία, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να παίξουμε με ιδέες, με τα σώματά μας, με τη φωνή, με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Τα μικρά παιδιά το κάνουν αυτό με φυσικότητα, μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους αλληλεπιδρώντας στη συναρπαστική εμπειρία της ζωής. Τα παιδιά «κατασκευάζουν» τον κόσμο του παιχνιδιού τους με τρόπους όχι διαφορετικούς από εκείνους της θεατρικής μορφής. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το παιχνίδι των παιδιών και το θέατρο αποτελούν τα δύο άκρα μιας συνεχούς γραμμής.
Στο τέλος του σεμιναρίου παρουσιάζεται μια θεατρική παράσταση από τα άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτό, σαν επιστέγασμα των όσων μάθανε όλη τη χρονιά και δίνεται και βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι προηγούμενες θεατρικές παραστάσεις των βιωματικών σεμιναρίων ήταν:
«Ένας ρόλος πολλές ερμηνείες», θεατρικοί μονόλογοι που παρουσιάζονταν με διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις, «Ο αφανισμός της Μήλος» του Γιάννη Ρίτσου, «Η ζωή είναι ωραία» των Κολοκοτρώνη – Λάσκαρη, «60» του Ευάγγελου Κάβουρα, «Όλα ανάποδα» των Μιχαήλ Ζώρα, Ιωάννη Δεληκατερίνη, Νικολάου Λάσκαρη, Μαρίζας Κελεσίδου, «Αχ! Έρωτα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η τραπεζαρία» του Άλμπερτ. Ρ. Γκέρνυ, «Ο έρως χρόνια δεν κοιτά» των Μουρσελά, Κολοκοτρώνη, Λάσκαρη, «13+1 ιστορίες» σε κείμενα της θεατρικής ομάδας, «Γυναικοκρατία» του Δ. Βυζάντιου και «Η Φάρμα των ζώων» του Τζώρτζ Όργουελ.

Το θεατρικό εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου για πρώτη φορά και σε άτομα που έχουν ασχοληθεί με το θέατρο.
Ο θεματικός κύκλος με τον τίτλο «Από την αφήγηση στην υποκριτική», θα αρχίσει την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ και θα πραγματοποιείτε στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).
Η διδασκαλία του σεμιναρίου γίνει από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή.

Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλέφωνο: 6944388045

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το