Κατηγορίες: ΑθλητισμόςΤοπικά

Αρχίζει αύριο από τη Λάρισα το περίφημο 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2014

 

Τις μηχανές τους ζεσταίνουν τα δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα-αντίκα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα λάβουν μέρος στο περίφημο και σκληρό 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θα γίνει αύριο και στις 12 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία,  με εκκίνηση από τη Λάρισα (11.00 το πρωΐ) και τερματισμό στην Ελασσόνα την επόμενη μέρα το μεσημέρι .

 Το Ράλι αυτό είναι ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας,  με διεθνείς προδιαγραφές,  που το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” σε συνεργασία με τις πιο δυνατές Λέσχες της Ελλάδος, έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και πέτυχε το 2013 ρεκόρ συμμετοχών για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

Λατρεμένος φετινός προορισμός τα Μετέωρα

Λατρεμένος προορισμός για φέτος αναδεικνύεται η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, ως ένα παγκόσμιο μνημείο θρησκευτικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό τα εκατοντάδες Ελληνικά και ξένα πληρώματα, θα τα επισκεφτούν για να γνωρίσουν την ιστορία τους,  τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά τους Μνημεία, όπως, επίσης και τα μοναδικά τοπικά τους προϊόντα.

Άλλοι, επίσης, αγαπημένοι προορισμοί θα είναι η Λάρισα, η Ελασσόνα, ο Όλυμπος, η Δεσκάτη Γρεβενών και όλα τα ενδιάμεσα χωριά των περιοχών αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Δήμοι που θα φιλοξενήσουν το μεγάλο αυτό γεγονός και είναι οι Δήμοι Λαρισαίων, Ελασσόνας,  Δεσκάτης και Καλαμπάκας συνεργάζονται στενά, εδώ και καιρό,  με τους διοργανωτές(κ. Κ. Σκριάπας-Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ και κ. Γ. Τσάλιος -ΛΕΚΑΜ), με σκοπό την άρτια διοργάνωση του διεθνούς αυτού αγώνα, που αναδεικνύει τη Θεσσαλία σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την ως τον απόλυτο προορισμό για πολιτιστικό,  αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό .

Το μεγάλο και δύσκολο αυτό γεγονός, που δεν είναι μόνο αθλητικό, αλλά και έντονα πολιτιστικό

Πρωτοτυπούν φέτος οι διοργανωτές του μεγάλου αγώνα, αφού οι διαδρομές του Ράλι Ολύμπου θα καλύψουν τρείς νομούς (Λάρισας, Τρικάλων και Γρεβενών ) και ο σκοπός είναι να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά, αλλά κυρίως τα Μετέωρα,  ως ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού,  στον οποίο θα ξεναγηθούν τα Ελληνικά και ξένα πληρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές, θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι θα περάσει από τη Λάρισα (εκκίνηση),  Τύρναβο,  Ελασσόνα (Τερματισμός ),  Βαλανίδα, Κρανιά, Δεσκάτη Γρεβενών, Καλαμπάκα, Μετέωρα και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής, σε μεγάλα υψόμετρα,  σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές, κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών, που θα ζήσουν δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη, καθιστώντας τη Θεσσαλία ως τον απόλυτο προορισμό για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.

Share
Ετικέτες: Ράλλυ αντίκα

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 21/12

Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: ΕΡΤ 2 19.00 Γιορτή κορυφαίων του ΠΣΑΤ -Ζ-…

21 Δεκεμβρίου 2023

Μαγνησία: Κατάληψη χθες σε Γυμνάσιο λόγω αποβολών που δόθηκαν – «Βρόχος» η μη τήρηση κανόνων από μαθητές στις εκδρομές

  «Βρόχο» φαίνεται να αποτελεί για τους καθηγητές η μη τήρηση κανόνων από πλευράς μαθητών…

21 Δεκεμβρίου 2023

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή και το bazaar της Αστυνομίας Μαγνησίας

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσαν η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας…

21 Δεκεμβρίου 2023

Οι καταναλωτές επιστρέφουν στα ψάρια του Παγασητικού

Στην κατανάλωση ψαριών από τον Παγασητικό επιστρέφουν σταδιακά οι Βολιώτες καταναλωτές, μετά το κλίμα δυσπιστίας…

21 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΗΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΗΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Ετών 80 κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 21…

21 Δεκεμβρίου 2023

Κινητοποίηση ΚΕΘΕΑ Βόλος: «Το νέο νομοσχέδιο σπάει τις δομές σε κομμάτια»

  Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα έξω από την δομή «ΚΕΘΕΑ Πιλότος» στο κέντρο…

21 Δεκεμβρίου 2023