Τοπικά

Μαγνησία: Κατάληψη χθες σε Γυμνάσιο λόγω αποβολών που δόθηκαν – «Βρόχος» η μη τήρηση κανόνων από μαθητές στις εκδρομές

 

«Βρόχο» φαίνεται να αποτελεί για τους καθηγητές η μη τήρηση κανόνων από πλευράς μαθητών που συμμετέχουν σε σχολικές εκδρομές, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διάφορα απρόοπτα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.
Το περιστατικό με τον μαθητή Γυμνασίου από τη Μαγνησία που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου συμμετείχε με το σχολείο του στο πλαίσιο εκδρομής στον «Μύλο των ξωτικών» λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, είναι ενδεικτικό.
Όπως επίσης ενδεικτική είναι και η κατάληψη που πραγματοποίησαν χθες μαθητές Γυμνασίου του νομού διαμαρτυρόμενοι για αποβολές που δόθηκαν σε συμμαθητές τους, για λόγους μη σωστής συμπεριφοράς στη διάρκεια εκδρομής του σχολείου σε άλλο νομό.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης αναφερόμενος στα περιστατικά τόνισε πως «γενικότερα υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα, καθηγητές και γονείς, και σχετίζεται με την εφηβική αποκοτιά στις σχολικές εκδρομές. Δηλαδή αρκετοί μαθητές δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε κάποιους κανόνες και αρχές που θέτουν οι καθηγητές στις σχολικές εκδρομές ούτε καν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Και αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα και το χειρότερο είναι πως οι μαθητές θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές τους. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η πολιτεία και σύμφωνα με πληροφορίες η υφυπουργός μας βρίσκεται στη διαδικασία οργάνωσης ενός τέτοιου νομοσχεδίου που θα καλύψει κατά τον δυνατόν όλα αυτά τα προβλήματα που φαίνεται να υφίστανται στις σχολικές εκδρομές».
Για το περιστατικό με τον μαθητή στα Τρίκαλα ο κ. Σαβελίδης είπε πως «δόθηκαν οι οδηγίες από τους καθηγητές στους μαθητές όπως να μη γίνεται κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και να μην απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο της εκδρομής. Ο μαθητής φέρεται να βγήκε έξω από τον χώρο και να πήγε σε μάρκετ για να αγοράσει ποτό. Επίσης σε άλλο Γυμνάσιο του νομού δόθηκαν αποβολές, γιατί οι μαθητές στο πλαίσιο εκδρομής δεν ακολούθησαν τους κανόνες. Πολλοί μαθητές δεν μπορούν να ακολουθήσουν κάποιους κανόνες, να καταλάβουν τι είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς. Η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα και το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη σύνταξη ενός νέου πλαισίου για τις σχολικές εκδρομές».
Φέτος μετά από τρία χρόνια πανδημίας πραγματοποιούνται αρκετές σχολικές εκδρομές με τη συμμετοχή πολλών μαθητών παρά την ακρίβεια που γονατίζει τα νοικοκυριά, αλλά και τη διάθεση των καθηγητών να ακολουθήσουν τις εκδρομές χωρίς να αγνοούν βέβαια τα παρατράγουδα που μπορεί να συμβούν μένοντας εκτεθειμένοι στους γονείς.
«Οι καθηγητές από αίσθηση καθήκοντος και παροχής εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού τους ρόλου συμμετέχουν στις εκδρομές, αλλά θα πρέπει και οι μαθητές να τηρούν τους κανόνες. Είναι το λιγότερο παράλογο να αποδίδονται ευθύνες στους καθηγητές για τη μη σωστή συμπεριφορά των μαθητών, όταν οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη» ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

 

Share
Ετικέτες: εκδρομές

Πρόσφατα άρθρα

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή και το bazaar της Αστυνομίας Μαγνησίας

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσαν η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας…

21 Δεκεμβρίου 2023

Οι καταναλωτές επιστρέφουν στα ψάρια του Παγασητικού

Στην κατανάλωση ψαριών από τον Παγασητικό επιστρέφουν σταδιακά οι Βολιώτες καταναλωτές, μετά το κλίμα δυσπιστίας…

21 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΗΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΗΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Ετών 80 κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 21…

21 Δεκεμβρίου 2023

Κινητοποίηση ΚΕΘΕΑ Βόλος: «Το νέο νομοσχέδιο σπάει τις δομές σε κομμάτια»

  Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα έξω από την δομή «ΚΕΘΕΑ Πιλότος» στο κέντρο…

21 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Σήμερα στον ανακριτή οι δύο νεαροί με το χασίς

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή δύο Βολιώτες, ηλικίας 21 και 23 ετών,…

21 Δεκεμβρίου 2023

Αλμυρός: «Οικογενειακή επιχείρηση» το λαθρεμπόριο καπνού για θείο κι ανιψιό

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 60χρονο για…

21 Δεκεμβρίου 2023