Τοπικά

Αρχίζει από σήμερα η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας 

Η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία ξεκινάει από σήμερα στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας με την οποία δύο καθηγητές θα βρίσκονται μέσα στην ίδια αίθουσα και θα διδάσκουν στους μαθητές νέα ελληνικά και μαθηματικά.
Στόχος είναι η αυτοβελτίωση των μαθητών μέσα από διάφορες καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.
Χθες έγινε η τοποθέτηση δώδεκα καθηγητών, από έξι φιλολόγων και μαθηματικών, όλοι τους αναπληρωτές οι οποίοι αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τους μαθητές που εμφανίζουν διδακτικά κενά.
Υπάρχει όμως μια διαφορά. Η ενισχυτική διδασκαλία θα διεξάγεται μέσα στο τμήμα και θα αφορά όλους τους μαθητές, καλούς και πιο μέτριους. Οι δύο καθηγητές, ο μόνιμος και ο αναπληρωτής βρίσκονται μαζί μέσα στην αίθουσα και κάνουν το μάθημα με τη χρήση κάποιων καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Για παράδειγμα μπορεί οι μαθητές να χωρίζονται σε τετράδες και να κάνουν όλοι μαζί ασκήσεις στα νέα ελληνικά και τα μαθηματικά που τους βάζουν οι καθηγητές.
Στόχος είναι η αυτοβελτίωση των μαθητών που έχουν μαθησιακά κενά μέσα από το σύνολο χωρίς να βρίσκονται μόνοι τους σε κάποιο άλλο τμήμα.
Η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία, όπως έχει ονομαστεί εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας μέσα από την πρόσληψη των δώδεκα καθηγητών, φιλολόγων και μαθηματικών.

Στο μεταξύ εδώ και μερικές ημέρες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η προκήρυξη για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για την ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο.
Εντός ημερών αναμένεται να γίνει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους καθηγητές.
Η ενισχυτική διδασκαλία αφορά τα ακόλουθα μαθήματα Γυμνασίου:1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Χημεία, 6) Αγγλικά.
Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:
* Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα ώρες.
* Για τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα ώρες.
* Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα ώρες.

ΕΠΑΛ Βελεστίνου: Προτεραιότητα η κατασκευή δρόμων πρόσβασης

Στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου πρέπει να υπάρξει κατασκευή δρόμων πρόσβασης σ’ αυτό. Οι χωματόδρομοι μπροστά στο σχολείο έχουν σχετικά μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να υποσκάπτονται και να καταστρέφονται σε κάθε έντονη βροχόπτωση. Οι οδοί έχουν υποστεί αρκετή βλάβη με τις τελευταίες θεομηνίες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση των μαθητών. Επιβάλλεται η κατασκευή των δρόμων προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα κατολισθήσεων και υποσκαφής με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να οδηγηθούν στο σχολείο. Το έργο ωστόσο δεν είχε προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δήμου Ρήγα Φεραίου και μετά τις διαμαρτυρίες ο Δήμος θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για να ενταχθεί το έργο με 74.280 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το