Κόσμος

Archie Battersbee: Πέθανε ο 12χρονος αφού του αφαιρέθηκε η τεχνητή υποστήριξη – «Πάλεψε μέχρι το τέλος»

Ο 12χρονος Archie Battersbee έφυγε από τη ζωή μετά τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης που τον κρατούσε στη ζωή. Βγήκε από την αγωγή στις 10 το πρωί του Σαββάτου και πέθανε στις 12.15 το μεσημέρι (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η μητέρα του έξω από το Νοσοκομείο της Βρετανίας.
Η Hollie Dance δήλωσε ότι ο γιος της «πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας, η Ella Rose Carter πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Ελπίζουμε ότι καμία οικογένεια δεν θα χρειαστεί να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς. Είναι βάρβαρο».
Ο θάνατος του Archie σημειώθηκε έπειτα από εβδομάδες νομικής διαμάχης της οικογένειάς του με το νοσοκομείο και τις Αρχές. Οι γιατροί και οι γονείς του παιδιού διαφωνούσαν σχετικά με το τι θα έπρεπε να κάνουν για το παιδί που είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη στο σπίτι του τον περασμένο Απρίλιο.

Οι γιατροί υποστήριξαν ότι ο Archie ήταν εγκεφαλικά νεκρός και η συνέχιση της θεραπείας με μηχανική υποστήριξη δεν ήταν προς το συμφέρον του, ενώ οι γονείς του ήθελαν να συνεχίσει τη θεραπεία ένα νοσοκομείο του Λονδίνου, με την υπόθεση να ακολουθεί τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε στους γιατρούς την άδεια να σταματήσουν τη θεραπεία του Archie παρά τις επιθυμίες των γονέων του. Οι γιατροί θα μπορούσαν να το κάνουν από τις 11 π.μ. της περασμένης Τετάρτης, ενώ οι γονείς έκαναν προσφορές της τελευταίας στιγμής για να παραμείνει ο Archie στη θεραπεία.
Οι γονείς του προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μια τελευταία προσπάθεια να αναβάλουν την απόσυρση της θεραπείας, αλλά και αυτή απορρίφθηκε. Την Πέμπτη η οικογένεια ξεκίνησε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το παιδί σε ξενώνα για να μπορέσουν να το αποχαιρετήσουν, αλλά και αυτό τους το αίτημα απορρίφθηκε γεγονός που προκάλεσε την οργή τους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το