Πολιτισμός

Απόψε τα εγκαίνια εκθέσεων στον νέο επιβατηγό σταθμό του λιμένα Βόλου

Συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018», με τιμώμενη μεσογειακή πόλη της φετινής διοργάνωσης τη Μασσαλία της Γαλλίας.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος», και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Β. Α.Ε. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, θα τελέσουν τα εγκαίνια της «Φωτογραφικής Διαδραστικής Έκθεσης Λαϊκών Τεχνών από Ελλάδα και άλλες χώρες» και της έκθεσης – παρουσίασης του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου, στις 20.00, στον νέο επιβατηγό σταθμό του λιμένα Βόλου (Terminal).

Η «Φωτογραφική Διαδραστική Έκθεση Λαϊκών Τεχνών από Ελλάδα και άλλες χώρες» είναι μια ολοκληρωμένη εργασία της «Φωτογραφικής Ομάδας του Αργύρη Ζαφειρίδη», η οποία με τον τρόπο αυτό συμμετέχει στη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2018».
Φιλοξενεί φωτογραφίες από λαϊκούς τεχνίτες, εργαστήρια και αντικείμενα που παράγονται σε διάφορες χώρες, εκτός της Ελλάδος, όπως από Σουηδία, Ρουμανία, Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Κένυα και τη μακρινή Γουατεμάλα.

Τα εκθέματα είναι ευγενική προσφορά ντόπιων καλλιτεχνών και συλλεκτών, όπως η συλλογή παλαιού φωτογραφικού εξοπλισμού και φωτογραφιών του Στάθη Ζαφραντζά.
Θα διαρκέσει μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να την προσεγγίσουν και οι μαθητές με την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2018 – 2019.
Η πρόταση της παρουσίασης είναι της υπεύθυνης Σχολικών Εκδηλώσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας Σοφίας Κανταράκη, η οποία και θα μιλήσει στα εγκαίνια, όπου θα προβληθεί και ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ.
Θα είναι επισκέψιμες καθημερινά εκτός Κυριακής, από 11.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το