Ελλάδα

Aποπειράθηκε να κλέψει σιδερένιες πόρτες από εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο

σύλληψη

Στη σύλληψη 50χρονου, ο οποίος αποπειράθηκε να κλέψει δύο σιδερένιες πόρτες από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο “Κολοκοτρώνη”, στην πόλη των Σερρών, προέβησαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Ο 50χρονος έγινε αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κι ενημέρωσαν την αστυνομία για την παράνομη δράση του.

Κάτοικοι των περιοχών, όπου βρίσκονται τα τρία εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στην πόλη των Σερρών λένε ότι τα στρατόπεδα έχουν γίνει έρμαια κλεφτών, που αρπάζουν πόρτες, παράθυρα, σίδερα, κάγκελα και ό,τι μπορούν να αρπάξουν και να πουλήσουν, “ξεγυμνώνοντας” τα στρατόπεδα που κάποτε έσφυζαν από ζωή.

“Έχουν ρημάξει τα πάντα. Κλέβουν ό,τι βρουν. Αλουμίνια , σχάρες και ό,τι υλικό μπορούν να αρπάξουν για να το πουλήσουν” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Παύλος Μυστακίδης.

Σημειώνει δε, ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου τα ανενεργά στρατόπεδα -“Παππαλουκά”, “Εμμανουήλ Παππά” και οι “Αποθήκες Πυρομαχικών” στον Λευκώνα- να έρθουν στη δικαιοδοσία του Δήμου προκείμενου να αξιοποιηθούν.

“Ζητήσαμε από το υπουργείο Αμύνης να μας παραχωρήσει τα στρατόπεδα με αντάλλαγμα 40 πολεοδομημένα στρέμματα” δήλωσε ο κ. Μυστακίδης, διευκρινίζοντας ότι τα στρατόπεδα είναι ανενεργά πάνω από είκοσι χρόνια και επισημαίνοντας ότι το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο “Κολοκοτρώνη” βρίσκεται στην κυριότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το