Τοπικά

Αποκατάσταση κυβόλιθων σε δρόμους του Αλμυρού

Εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων στους κυβόλιθους που είναι εγκιβωτισμένοι στους δρόμους που βρίσκονται περιμετρικά της κεντρικής πλατείας του Αλμυρού, βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από συνεργεία του Δήμου. Παράλληλα, από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος γίνονται εργασίες κλαδέματος και ευπρεπισμού των δέντρων σε διάφορες συνοικίες της πόλης, καθώς και καθαρισμού των φρεατίων όμβριων υδάτων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Σχετικά με τις εργασίες για την αποκατάσταση των κυβόλιθων στους δρόμους περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της πόλης του Αλμυρού, ο δήμαρχος κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προχωρούμε στην οριστική επίλυση μιας δυσλειτουργίας του κέντρου της πόλης του Αλμυρού. Πρόκειται για την τελευταία – προσωρινή – ενόχληση των δημοτών. Είναι καιρός να απολαύσουμε όλοι το κέντρο της πόλης μας, όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των κυβόλιθων. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την προσωρινή αναστάτωση τους».

Κλαδέματα
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, σε εξέλιξη βρίσκονται και εργασίες κλαδέματος δέντρων, για τον καλλωπισμό και τη συντήρησή τους, από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αλμυρού. Όπως επισημαίνεται στόχος είναι «να εκλείψει και κάθε πιθανότητα πτώσεων κλαδιών σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων». Επίσης, από την ίδια υπηρεσία γίνονται και εργασίες ανανέωσης, διατήρησης και ανάπτυξης του πρασίνου σε διάφορες περιοχές, με στόχο τη λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμισή τους, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Καθαρισμός φρεατίων
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και στον καθαρισμό των σχαρών και των φρεατίων όμβριων υδάτων, με δεδομένο ότι μπαίνουμε στην καρδιά της χειμερινής περιόδου. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λεων. Βούλγαρης «οι καθαρισμοί γίνονται αφενός προς αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων και αφετέρου προς αποφυγή της δημιουργίας εστιών ρύπανσης και μόλυνσης», για να προσθέσει: «Ο Δήμος Αλμυρού ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού σχαρών και φρεατίων όμβριων υδάτων, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες σε ετήσια βάση και κυρίως πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη απορροή των όμβριων υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το